7 Μαρ 2017

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»


Το βραβείο δίνεται στην καλύτερη γυναικεία ερμηνεία στη θεατρική περίοδο που πέρασε ...
Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την καθιέρωση του θεατρικού βραβείου «Μελίνα Μερκούρη». Το βραβείο απονέμεται ως αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας από νέα ηθοποιό κατά την περασμένη θεατρική περίοδο.

Το βραβείο ανέρχεται στα 3.000 ευρώ και η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, οι φετινές υποψήφιες για το βραβείο είναι:

Δήμητρα Βλαγκοπούλου για τα έργα «Ο Θεατροποιός» του Thomas Bernhard, σε μετάφραση Πέτρου Μάρκαρη, σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση, στο θέατρο Πόρτα και «Φάουστ» του Johann Wolfgang von Goethe, σε μετάφραση Σπύρου Α. Ευαγγελάτου, σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, παραγωγή Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και «Λυκόφως».

Ντάνη Γιαννακοπούλου για το έργο «'Αγριος Σπόρος» του Γιάννη Τσίρου, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, στο θέατρο Επί Κολωνώ.

Ανθή Ευστρατιάδου για το έργο «Ο Αδαής και ο Παράφρων» του Thomas Bernhard, σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα, σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη για το έργο «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε μετάφραση Δημήτρη Μαρωνίτη, σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Kατερίνα Μαυρογεώργη για το έργο «Πιάνω Παπούτσι πάνω στο Πιάνο» βασισμένο σε μια ιδέα του Θωμά Μοσχόπουλου, σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου, παραγωγή Patari Project στο θέατρο Πόρτα.

Ελίνα Ρίζου για το έργο «Τα Κύματα» της Virginia Woolf, βασισμένο σε αποσπάσματα της μετάφρασης του 'Αρη Μπερλή, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση.

Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή (μέλη). 

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, στις 19.00 στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη (Πολυγνώτου 9 - 11 στην Πλάκα), με ελεύθερη είσοδο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο