16 Σεπ 2015

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Χαρούλας Αλεξίου: «Όταν έμαθα πως έχω καρκίνο...»

«Αισθάνθηκα τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια μου, όταν έμαθα ότι πάσχω από καρκίνο του μαστού», δήλωσε η Χάρις Αλεξίου. 

Η συγκλονιστική εξομολόγηση... της αγαπημένης ερμηνεύτριας Χαρούλας Αλεξίου προκάλεσε συγκίνηση στο ακροατήριο που παρακολούθησε χθες την παρουσίαση του προγράμματος στήριξης των ασθενών οι οποίοι δίνουν καθημερινά μάχη με τον καρκίνο, «Είσαι Γυναίκα, Είσαι Δύναμη», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρίας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος.

Η τραγουδίστρια μίλησε για τον γολγοθά που πέρασε, ο οποίος σε πολλούς δεν ήταν γνωστός. Παρόλο που – όπως είπε – το ανακάλυψε τυχαία σε αρχικό στάδιο, κάνοντας μια προληπτική εξέταση ρουτίνας, και το αντιμετώπισε χωρίς να αναγκαστεί να νιώσει όλη την ψυχοφθόρα όσο και επώδυνη διαδικασία των χημειοθεραπειών και των ακτινοβολιών. 

«Χρειαζόμαστε στήριξη και να αντιληφθούμε ότι η ζωή δεν σταματάει» ανέφερε η γνωστή καλλιτέχνιδα περιγράφοντας τη δική της τραυματική εμπειρία μέσα σε κλίμα συγκίνησης. «Με την ανακοίνωση της νόσου το σοκ είναι μεγάλο και κρατάει αρκετά. Βλέπεις τη ζωή σου από την αρχή και ερωτήματα του τύπου «Γιατί σε εμένα;» «Τι δεν έκανα καλά;» «Γιατί το επέτρεψα να συμβεί;» απασχολούν το μυαλό σου. Γινόμαστε εγωκεντρικές, κλεινόμαστε στον εαυτό μας και δεν ενδιαφερόμαστε να μάθουμε ότι και άλλοι άνθρωποι νοσούν. Οι γυναίκες χρειάζονται βοήθεια για να βγουν από τον πολύ στενό κόσμο τους, να ξαναβρούν τον εαυτό τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους ως μητέρες, σύζυγοι, φίλες, εργαζόμενες»

Μιλώντας στο παρελθόν για την περιπέτεια της όπως αναφέρει η εφημερίδα Epsresso, η Χάρις Αλεξίου είχε χαρακτηρίσει «τέρας» τον καρκίνο, ενώ είχε αποκαλύψει πως από την ίδια ασθένεια «έφυγε» η μητέρα της. Τότε, όπως και τώρα, είχε επισημάνει ότι αυτό που την έσωσε ήταν η πρόληψη, αφού η ετήσια μαστογραφία είναι στο πρόγραμμά της. «Αυτό που παίρνεις από ένα τέτοιο γεγονός είναι η ταπείνωση, γιατί ποτέ δεν πιστεύεις ότι θα το πάθεις κι εσύ. Όταν λοιπόν χάνεις το έδαφος κάτω από τα πόδια σου, βλέπεις ότι είσαι κι εσύ μια καρδούλα που έχει ανάγκη από φροντίδα» είχε πει χαρακτηριστικά.

Η δύναμη που βρήκε ώστε να «ξεγελάσει» τη νόσο προήλθε εν μέρει από το γεγονός πως δεν χρειάστηκε να μπει στη διαδικασία επώδυνων θεραπειών. «Αισθάνομαι τυχερή που το πέρασα τόσο ανώδυνα. Να φανταστείτε ότι ανέβαλα την πρεμιέρα μου μόνο για μια βδομάδα μετά την επέμβαση που έκανα και επέστρεψα και πάλι στην καθημερινότητα μου και στις υποχρεώσεις μου» ανέφερε η τραγουδίστρια. 
πηγή: zappit

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο