18 Μαρ 2014

Μεγάλη αναστάτωση στο MEGA

Αναστάτωση επικρατεί στο Mega καθώς οι προτάσεις του κ. Φώτη Μπόμπολα που έπεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων του Διοικητικού Συμβουλίου σοκάρουν...
Αν και φαίνεται πως παρά τις πρώτες αντιδράσεις βρίσκουν απήχηση και σε άλλους εκδότες. Ειδικότερα όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές ο κ. Μπόμπολας εισηγήθηκε την απόλυση 100 διοικητικών, τεχνικών και δημοσιογράφων από το κανάλι καθώς και τη νέα μείωση μισθών κατά 25%. Ωστόσο μια τέτοια κίνηση είναι άγνωστο τι είδους παρενέργειες θα προκαλέσει καθώς ήδη το κλίμα είναι τεταμένο στο κανάλι. Μεσοσταθμικά ήδη οι μειώσεις που έχουν επιβληθεί φτάνουν στα επίπεδα του 40% ενώ το προσωπικό έχει διαμορφωθεί σε οριακά επίπεδα για τη λειτουργία του καναλιού.

Η λειτουργία του καναλιού με προσωπικό «ασφαλείας» ενέχει πλέον τον κίνδυνο καθίζησης του μεριδίου αγοράς του σταθμού η οποία δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε ένα απώλεια διαφημιστικών εσόδων σε μια περίοδο όπου η διαφήμιση φαίνεται να ανακάμπτει

. Αν συμβεί αυτό είναι προφανές ότι οι νέες περικοπές δεν θα έχουν κανένα νόημα.Από την άλλη πλευρά δεν φαίνεται να υπάρχει και άλλη λύση από τη στιγμή που οι μέτοχοι δεν δείχνουν προς το παρόν διάθεση να βάλουν το χέρι στν τσέπη και να πραγματοποιήσουν μια γενναία αύξηση κεφαλαίου που έδινε ανάσα στο σταθμό τουλάχιστον για την επόμενη διετία.

Ανακοίνωση στο ΧΑ

Πριν από λίγο, με ανακοίνωσή της στο ΧΑ, η διοίκηση της Τηλέτυπος ανακοίνωσε τη μείωση του κόστους λειτουργίας και του κόστους παραγωγής ιδίου προγράμματος. 

H εταιρία πρόσφατα αντλησε συνολικά κεφάλαια ύψους 15,1 εκατ. ευρώ, μετά την αφαίρεση δαπανών έκδοσης ύψους 366 χιλ. ευρώ, από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, η οποία ολοκληρώθηκε στις 14/10/2013 με πλήρη κάλυψη. 

Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της Τηλέτυπος έχουν υπαχθεί στη κατηγορία επιτήρησης από τις 8/4/2011 με κριτήριο τη σχέση ζημιών χρήσεως 2010 προς ίδια κεφάλαια της 31/12/2010. 

Η εταιρεία εξακολουθεί να υφίσταται τις συνέπειες των συνεχιζόμενων αρνητικών οικονομικών συγκυριών. Οι συνέπειες αυτές είναι εμφανείς στη μείωση του κύκλου εργασιών και στη πιστοδοτική περίοδο προς πελάτες με επαχθείς επιπτώσεις επί της ταμιακής ρευστότητας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

prismanews

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο