20 Ιουλ 2013

Ανακαλείται η άδεια για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Ανακαλείται τελικώς η άδεια που είχε δοθεί στη νεολαία της Χρυσής Αυγής για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ που διοργανώνει το κόμμα στο χώρο του πάρκου του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, από... 2 εώς 5 Αυγούστου, το οποίο είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από αντιφασιστικούς φορείς που διοργανώνουν πανελλαδική διαδήλωση στην πόλη αύριο Σάββατο.

Την άδεια που είχε δοθεί στη Χρυσή Αυγή ανακάλεσε με απόφασή του ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Μανώλης Αγγελάκας. Οπως επισημαίνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, η άδεια που είχε δοθεί στις 20 Μαΐου στην «Ελληνική Νεολαία» του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, ανακαλείται «μετά από σειρά παρεμβάσεων του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας και επαγγελματικών φορέων της περιοχής, για την απρόσκοπτη λειτουργία της πόλης, εν μέσω της τουριστικής περιόδου και τη μη διασάλευση της ηρεμίας και της τάξης από εκδηλώσεις πολιτικού - κομματικού χαρακτήρα, με αρνητικές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Καλαμάτας».

Επιπλέον, στους λόγους της ανάκλησης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επικαλείται και την πραγματοποίηση έργων οδοποιίας από το Δήμο, στον περιβάλλοντα χώρο του πάρκου του Λιμενικού Ταμείου και σημειώνει πως η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει μόνο τη συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά ισχύει για όλες τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί στο συγκεκριμένο χώρο, έως και τις 30 Αυγούστου 2013.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής είχε προκαλέσει αντιδράσεις από πολλές αντιφασιστικές οργανώσεις που προγραμματίζουν πανελλαδική διαδήλωση στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα το Σάββατο το απόγευμα.

Από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Κουκούτσης, ο οποίος πρωταγωνίστηκε στο χθεσινό επεισόδιο στην Ολομέλεια της Βουλής με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είχε δηλώσει ότι «το φεστιβάλ στο Πάρκο Λιμενικού θα διεξαχθεί, ο Θεός να κατέβει κάτω».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο