25 Αυγ 2012

"Από το εγώ στο εμένα και από το εμείς στο μαζί" μέσα από τα πέντε βασικά συναισθήματα


Η Ελλάδα είναι ένας τόπος γεμάτος πληγές… Που πονάνε… Όμως οι Έλληνες φοβούνται τον πόνο και προσπαθούν να τον αποφύγουν! Αντί να τον γιατρέψουν, προσπαθούν να τον ξεγελάσουν! Κάνουν καραγκιοζιλίκια, παίρνουν πόζες, το ρίχνουν στο τσιφτετέλι, στα κοσμικά, στα κομματικά. Φοβούνται να αντικρίσουν κατάφατσα τον πόνο, τα προβλήματά τους, τον εαυτό τους, την ταυτότητά τους. Ποτέ λαός δε φοβήθηκε τον εαυτό του, περισσότερο απ’ ο,τι ο νεοέλληνας. Όμως ο πόνος εξορκίζεται με τον πόνο! Αν τον αντικρίσεις κατάματα, αποκτάς αυτογνωσία, εξανθρωπίζεσαι
Ποταμίτης Δ.

Από το Εγώ στο Εμένα και από το Εμείς στο Μαζί ...

Μέσα από τα πέντε βασικά συναισθήματα

[PROJECT 1] Φ Ο Β Ο Σ 

Μέσα από πέντε ερευνητικά πεδία συναισθημάτων (φόβος - θυμός - θλίψη - χαρά - αγωνία) θα προκύψει ένα θεατρικό Ντοκιμαντέρ για την ολοκλήρωση του Εγώ και τη Συλλογική δύναμη, με τα εξής δεδομένα: Κάτοικοι μιας συγκεκριμένης περιοχής (Αττική), σε μια ορισμένη εποχή (2012-2013), όλων των ηλικιών. Πώς αισθάνονται; Τί επιθυμούν; Ποιά η σχέση με τον εαυτό τους; Ποιά η σχέση με τους άλλους;

Πρώτο ερευνητικό τριήμερο - Συναίσθημα Φόβος. 

Στόχος είναι οι θεατές, μέσα από μια βιωματική διαδρομή, να δράσουν και αντιδράσουν.


Πολλές τέχνες θα συγκλίνουν και με πρωταγωνιστή τους θεατές θα ανακαλύψουμε τον

Φόβο, θα αναζητήσουμε την Επιθυμία και θα μπούμε στην διαδικασία να Επιλέξουμε.


Καθώς εισέρχονται στο χώρο του αεροδρομίου, οι θεατές θα περνάνε από το check in όπου θα παραλαμβάνουν την “κάρτα” επιβίβασης και θα παρακολουθούν ένα ντοκιμαντέρ για την εποχή του φόβου.

“Σε ποιητικό χώρο” συνθέσεις από ανθρώπινες καταθέσεις θα οδηγήσουν σε εξομολογήσεις συγκεκριμένων φόβων.

“Σε σκοτεινό χώρο” οι θεατές θα αναγνωρίσουν Φόβους, όπου βασισμένοι στην Τετραλογία του Φόβου του Fritz Riemann, θα δημιουργήσουν μαζί με τους εμψυχωτές-performers διαδραστικά παιχνίδια με τις 4 βασικές προσωπικότητες του Φόβου: Σχιζοειδής, Kαταθλιπτική , Ψυχαναγκαστική και Υστερική.

“Σε φωτεινό χώρο”, οι καλλιτέχνες οδηγούνται και οδηγούν τον κοινό στα μονοπάτια των Επιθυμιών.

“Σε εξωτερικό χώρο” όλοι μαζί αφού έχουν περάσει από την επιθυμία, θα επιλέξουν δράσεις κάνοντας τον φόβο δύναμη.


ΧΩΡΟΣ

Φυσικό σκηνικό, μη θεατρικός χώρος

Το πρώην δυτικό αεροδρόμιο , στο Ελληνικό.


ΧΡΟΝΟΣ

28, 29 και 30 Σεπτέμβρη


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Ηθοποιοι\μουσικοί\χορευτές\εικαστικοί\φωτογράφοι/κινηματογραφιστές\εκπαιδευτικοί





Για την στήριξη του project
http://www.groopio.com/el/projects/display/94/

Το πρώτο ερευνητικό τριήμερο, στο οποίο θα αναπτύξουμε την ολοκλήρωση του Εγώ και την ανάγκη του Μαζί σε σχέση με το σήμερα, θα είναι μέσα από το συναίσθημα του Φόβου. Καλλιτέχνες από πολλά πεδία, δρουν και αντιδρούν μαζί με τους θεατές.

28 29 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού

Με την υποστήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

και της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό

Στα πλαίσια του "2ου Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας στο Ελληνικό".


Η Παράσταση θα βιντεοσκοπείται μαζί με το κοινό.


Διάρκεια Παράστασης – Διαδρομής: 2 ώρες

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: 6946363045, 6972007034


http://nomadesartcore.blogspot.gr/ 

Ποιοί είναι οι nomáδes artcore

Οι [nomáδes artcore], είμαστε ένας πυρήνας ανθρώπων που συσπειρώθηκαν στις αρχές του 2011 με σκοπό την καλλιτεχνική έκφραση και δράση χωρίς περιορισμούς σε σχέση με τον τόπο, την σύνθεση και την μορφή της τέχνης. 

Η Κατάσταση Πολιορκίας μια τραγωδία σε πέντε διαστάσεις ήταν το πρώτο θεατρικό εγχείρημα της ομάδας ,όπου ανέβηκε στο θέατρο Αλκμήνη για 15 παραστάσεις από τον Οκτώβρη ως τον Δεκέμβρη του 2011. Στη σκηνή συναντήθηκαν οι στίχοι του εθνικού ποιητή της Παλαιστίνης Μαχμούντ Νταρουίς μαζί με του δικού μας εθνικού ποιητή, Διονύσιου Σολωμού, δίνοντας λόγο σε εικόνες πολιορκίας και εστιάζοντας στον αέναο αγώνα του ανθρώπου προς την ελευθερία.

Με το εργαστήρι Να σου πω; Να μου πεις. Μια ιστορία… ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2012 μια σειρά από βιωματικές συναντήσεις στον Υμηττό με στόχο την έκφραση και την ενεργοποίηση τόσο των προσωπικών ζητημάτων όσο και των συλλογικών μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και την αναπαράσταση .

Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία ενός θεατρικού ντοκιμαντέρ όπου και πάλι εστιάζουμε στη έννοια της μονάδας και του συνόλου . Από το Εγώ στο Εμένα και από το Εμείς στο Μαζί. Με ποιο τρόπο ολοκληρώνεται το Εγώ; Πώς γίνεσαι δημιουργικός σε μια ομάδα; Με άξονα τα πέντε βασικά συναισθήματα Φόβος – Χαρά – Θλίψη - Θυμός - Αγωνία θα δημιουργήσουμε πέντε ερευνητικά τριήμερα όπου θεατές και καλλιτέχνες από πολλά πεδία θα δρουν για να αναγνωρίσουμε το κάθε συναίσθημα και να το κάνουμε σύμμαχο στην ολοκλήρωση. Τα Τριήμερα αυτά θα βιντεοσκοπηθούν και το υλικό που θα μαζευτεί θα είναι ο κορμός ενός Θεατρικού Ντοκιμαντέρ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο