10 Δεκ 2018

Νέο βίντεο αποκαλύπτει: Η σκηνή του βιaσμού με το βούτυρο στο «Last Tango in Paris» ήταν πράγματι βιασμός - Δείτε τη σκηνή εδώ


Τώρα, ένα νέο βίντεο έρχεται στην επιφάνεια, όπου ο ίδιος ο σκηνοθέτης ...
αποκαλύπτει λεπτομέρειες που μας σοκάρουν ακόμα περισσότερο.
Το «Last Tango in Paris» είναι από εκείνες τις ταινίες που δίχασαν το κοινό και τους κριτικούς, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι γυρίστηκε το 1972, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ιταλού Bernardo Bertolucci.

Όλοι θυμόμαστε, άλλωστε, την περίφημη σκηνή με τον Marlon Brando, την Maria Schneider και το βούτυρο. Τόσο ο Marlon Brando, όσο και ο Bertolucci, έλαβαν πολλές υποψηφιότητες για την ταινία, ενώ η 19χρονη τότε Schneider τραυματίστηκε ψυχολογικά από την εμπειρία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η The Huffington Post, ο Bertolucci παραδέχεται ότι ο Brando και ο ίδιος σκόπευαν να γυρίσουν την σκηνή του βιaσμού χωρίς να πουν στην Schneider όλες τις λεπτομέρειες. Με λίγα λόγια, η συγκεκριμένη σκηνή δεν είχε την συναίνεση της ηθοποιού, η οποία ως μικρή και άπειρη τότε δεν ήξερε πως να αντιδράσει σε αυτή την παραβίαση του ψυχισμού της.

«Η σκηνή με το βούτυρο είναι μία ιδέα που είχαμε με τον Brando, το πρωί πριν το γύρισμα», είχε πει ο Bertolucci σε συνέντευξη που έδωσε το 2013.

«Ήμουν, με κάποιον τρόπο, τραγικός προς την Maria, γιατί δεν της είπα τι πρόκειται να συμβεί. Ήθελα την αντίδρασή της ως κορίτσι και όχι ως ηθοποιό».

«Ήθελα να αντιδράσει ταπεινωμένη. Νομίζω μίσησε και εμένα και τον Marlon επειδή δεν της το είπαμε», τόνισε.

Στην συνέχεια ανέφερε ότι ένιωθε ενοχές, αλλά τελικά δεν μετανιώνει την απόφαση που πήρε τότε.

«Για να αποκτήσει κάτι νομίζω ότι πρέπει να είσαι εντελώς ελεύθερος. Δεν ήθελα η Maria να υποδυθεί τον εξευτελισμό της, την οργή της, ήθελα η Maria να νιώσει την οργή και τον εξευτελισμό. Μετά με μίσησε για όλη της την ζωή», πρόσθεσε.

Πράγματι, πριν τον θάνατό της, η Schneider είχε αποκαλύψει ότι εκείνη η σκηνή την είχε κάνει να νιώσει εξευτελισμένη και λίγο βιaσμένη και όπως είχε αναφέρει δεν ήταν στο σενάριο. Ούτε ο Bertolucci, ούτε ο Brando απολογήθηκαν ποτέ σε εκείνη για την συγκεκριμένη σκηνή και τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την κατάσταση.



Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο