28 Νοε 2018

Χριστουγεννιάτικα Eργαστήρια για παιδιά τον Δεκέμβριο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης


Παραμυθοσάββατα

Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών 

Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από...
2-4 ετών, τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, 




έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία, έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο.

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, στις 12:00: Ο Μικρός Κοκκινολαίμης του Jan Fearnley

Το μικρό αυτό πουλάκι των Χριστουγέννων διδάσκει στους μικρούς μας φίλους την χαρά της προσφοράς και της αλληλοβοήθειας. Ένα τρυφερό χριστουγεννιάτικο παραμύθι με χειμωνιάτικες κατασκευές.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, στις 12:00: Τα Χριστούγεννα του λύκου Ζαχαρία της Lallemand Orianne

Ο αξιολάτρευτος λύκος Ζαχαρίας δεν αγαπάει και πολύ τα Χριστούγεννα. Ευτυχώς όμως οι φίλοι του που τον αγαπάνε θα τον βοηθήσουν να μπει στο γιορτινό κλίμα. Ένα εργαστήρι με διασκεδαστικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018, στις 12:00: Ένα δώρο για τον καθένα, των Birdie και Rosalind Beardshaw

Ένα εργαστήρι-χριστουγεννιάτικη γιορτή με κατασκευές και πολλές εκπλήξεις. Μαζί μας η Δέσποινα Ισταμπουλουόγλου που με την κιθάρα της θα μας παίξει χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018, στις 12:00: Χιονίζει του Eric Carle

Ένα πρωτοχρονιάτικο εργαστήρι με κατασκευές και παιχνίδια βασισμένο στο χριστουγεννιάτικο παραμύθι του αγαπημένου συγγραφέα των παιδιών Eric Carle.


Πληροφορίες – Κρατήσεις:

Τ: 2103250341

Ε: info@ekedisy.gr

Κόστος Συμμετοχής: 12€

40€ ο κύκλος (4 εργαστήρια)

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Ελένη Αντωνοπούλου-Aναστασία Ιορδάνη


Μικροί Καλλιτέχνες

Βιωματικό εικαστικό εργαστήρι για παιδιά 4-7 ετών

Στο βιωματικό εργαστήρι «Μικροί Καλλιτέχνες», θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, να παρατηρήσουμε και να επεξεργαστούμε διάφορες μορφές τέχνης, όπως την Ζωγραφική, την Γλυπτική, την Αρχιτεκτονική!

Μέσα από δραστηριότητες κουκλοθέατρου, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών, κάθε φορά θα ανακαλύπτουμε ένα έργο τέχνης και θα γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη που το εμπνεύστηκε και το δημιούργησε!

Έπειτα θα μπορούμε όλοι μας να μεταμορφωνόμαστε σε μικρούς καλλιτέχνες, φτιάχνοντας τα δικά μας έργα τέχνης, διαλέγοντας διάφορα χρώματα και υλικά και να τα παρουσιάζουμε ο ένας στον άλλο!

Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη ομάδα μικρών καλλιτεχνών, δημιουργώντας κάθε φορά μοναδικά έργα τέχνης!!!

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 12:00: "Χριστουγεννιάτικο δέντρο", Αndy Warhol

Tα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι μέρες είναι γιορτινές! Έτσι λοιπόν και εμείς στο εργστήρι μας θα φτιάξουμε το δικό μας χριστουγεννιάτικο δέντρο μέσα από τα μάτια του Andy Warhol και της Ποπ Αρτ!

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 12:00: "Ο Σκούφος του Άγιου Βασίλη", Αndy Warhol

Περιμένετε κι εσείς τον Άγιο Βασίλη με μεγάλη αγωνία? Σας περιμένουμε λοιπόν στο Μουσείο για να δούμε που πήγε ο Άγιος Βασίλης και άφησε μόνο τον σκούφο του! θα ζωγραφίσουμε σκούφους και θα γίνουμε όλοι για λίγο Αι - Βασίληδες φορώντας τον σκούφο του!

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 

Τ: 2103250341

Ε: info@ekedisy.gr

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Προτεραιότητα κρατήσεων για συμμετοχή σε ολόκληρο κύκλο

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου, Νηπιαγωγός, Εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων


Παιχνιδοκαμώματα

Εργαστήρι για βρέφη 18 –28 μηνών με στοιχεία messy και sensory play

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο, μέσα από τις αισθήσεις, σε ένα ταξίδι τον κόσμο των υλικών, με καινούριες υφές, χρώματα και ουσίες. Με τη βοήθεια πάντα των γονέων, τα παιδιά γνωρίζουν σιγά σιγά πώς να εστιάζουν καλύτερα, να συγχρονίζουν χέρια, να ακούν σε παραγγέλματα, να περιεργάζονται και να συνεργάζονται. Ένα άκρως βιωματικό, διασκεδαστικό εργαστήρι βασισμένο στο παιχνίδι, με στόχο την αισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών.


Κυριακή 2 Δεκεμβρίου , 11:00: Εικαστικό εργαστήρι, με απλά υλικά.

Έθιμα της Ελλάδας, ξυπνούν στους καμβάδες των παιδιών, όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έθιμα του τόπου μας, να τα δραματοποιήσουν μέσα από το παιχνίδι και να «ξυπνήσουν» το ζωγράφο που κρύβουν μέσα τους!

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου , 11:00: Θεατρικό παιχνίδι, μέσα από μια χριστουγεννιάτικη ιστορία.

Ο Αη- Βασίλης έρχεται, οι μέρες πλησιάζουν.. μια όμορφη ιστορία έρχεται για να μας ταξιδέψει σε απίθανες περιπέτειες, μέσα από ομαδικά παιχνίδια, για όλη την παρέα. Φιλαναγνωσία – Θέατρο – Δραματοποίηση.


Κυριακή 23 Δεκεμβρίου , 11:00: Χριστούγεννα με γιορτινές μελωδίες

Εμπρός λοιπόν. Διαλέξτε το μουσικό οργανάκι που σας αρέσει και ελάτε να τραγουδήσουμε παρέα, όμορφα τραγούδια. Ξεχωριστές μουσικές απ΄όλο τον κόσμο, αντηχούν σε όλο το μουσείο και μας οδηγούν, σε ένα πολυπολιτισμικό ταξίδι.

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου , 11:00: Πρωτοχρονιάτικες κατασκευές και χειροτεχνίες.

Γιορτινά εδέσματα, ευχετήριες κάρτες, μικρά δωράκια και ό,τι βάζει ο νους…από τα χέρια των μικρών δημιουργών. Δεν είναι δύσκολο παιδιά. Ελάτε να βάλουμε φαντασία και χρώμα. Και μην ξεχνάτε! Όπως κάθε χρόνο, γιορτινό face painting…για μικρούς και μεγάλους!

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

Τ: 2103250341

Ε: info@ekedisy.gr

Κόστος Συμμετοχής: 12€

40€ ο κύκλος (4 εργαστήρια)

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός - Εμψύχωση: Σαββίνα Σταυρινίδου


Μαγικά Πειράματα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών

για παιδιά 5-8 ετών

Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα τα παιδιά εισάγονται στη μαγεία των φυσικών επιστημών και μαθαίνουν διασκεδάζοντας. Τι είναι το φως, γιατί πατάμε στη γη και δεν πετάμε, πως μεγαλώνουν τα φυτά, πότε είναι μέρα και πότε νύχτα, τι υπάρχει πέρα από τον ουρανό, είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο εργαστήριο αυτό. Η προσέγγιση όλων των θεμάτων γίνεται με ευαισθησία, με μέσα και τεχνικές, οικείες προς το παιδί και τις αυξημένες ανάγκες του (χρήση εκπαιδευτικού δράματος, χρήση νέων τεχνολογιών, θεατρικό παιχνίδι, κ.λπ). Οι Φυσικές Επιστήμες, εμπλέκουν ενεργά το παιδί σε διαδικασίες επιστημονικής μεθόδου (παρατήρηση, ταξινόμηση, πείραμα, μοντελοποίηση, κ.λπ), βοηθώντας το να ξεπεράσει τα γνωστικά εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η παιδική σκέψη σε θέματα των Φυσικών Επιστημών.

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 11:00, STEM χριστουγεννιάτικο δέντρο Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!

Σας περιμένουμε στο πιο εντυπωσιακό εργαστήριο της χρονιάς για να κατασκευάσουμε το δικό μας δέντρο με βάση τις αρχές του STEM. Το πιο εντυπωσιακό δέντρο της επιστήμης θα διακοσμήσει φέτος το δωμάτιό μας.


Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 11:00, Εκρηκτικά στολίδια

Τα στολίδια εκρήγνυνται!!! Αυτά τα Χριστούγεννα οι πιο φαντασμαγορικά επιστημονικές μπάλες θα ετοιμαστούν για να διακοσμήσουν το γιορτινό δέντρο

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

Τ: 2103250341

Ε: info@ekedisy.gr

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός, Επιστημονική επιμέλεια & Εμψύχωση: Χαρίκλεια Θεοδωράκη


Ανακαλύπτοντας την Τέχνη της Επιστήμης

Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 5 – 8 ετών

Όταν η Φυσική συνάντα την Τέχνη τα πάντα μπορούν να συμβούν! Σας περιμένουμε σε ένα πρωτότυπο, διαφορετικό και διασκεδαστικό εργαστήριο που στόχο έχει να ανακαλύψουν τα παιδιά το μαγικό κόσμο των φυσικών επιστημών και της σύγχρονης Τέχνης. Στο βιωματικό αυτό εργαστήριο τα παιδιά κάθε φορά θα ανακαλύπτουν και θα παρατηρούν φαινόμενα, θα συνεργάζονται, θα αλληλεπιδρούν με υλικά και τέλος θα δημιουργούν το δικό τους έργο τέχνης, βασισμένο στην τέχνη της επιστήμης.

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, 11:00, Αστερισμοί στην Επιστήμη και την Τεχνη

Σας περιμένουμε σε ενα πρωτότυπο και εντυπωσιακό εργαστήριο. Μαζι θα παρατηρήσουμε τα αστέρια και τους πλανήτες. Θα δούμε πως οι καλλιτέχνες παρατήρησαν τον ουρανό και εμπνεύστηκαν διάσημα έργα τέχνης. Στο τέλος θα φτιάξουμε μια Χριστουγεννιατική κατασκευή εμπνευσμένη από όσα μάθαμε!

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 11:00, Φως και Σκια

Πως βλέπουμε το φως και γιατί δημιουργούνται σκιες; Πως οι καλλιτέχνες χρησιμοποίησαν τις γνώσεις αυτές στην Τέχνη τους; Ελέτε να το ανακαλύψουμε παρέα σε ενα εργαστήριο με Χριστουγεννιάτικη διάθεση. Στο τέλος θα κατασκευάσουμε τα δικά μας Χριστουγεννιάτικα στολίδια με τη βοήθεια της επιστήμης και της τέχνης.

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

Τ: 2103250341

Ε: info@ekedisy.gr

Κόστος Συμμετοχής: 15€

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Διάρκεια 90 λεπτά

Σχεδιασμός, Επιστημονική επιμέλεια & Εμψύχωση: Χαρίκλεια Θεοδωράκη, Έλλη Λαμπαδαριδου


Σκανταλοτεχνίες

Πολυθεματικό εργαστήρι για παιδιά 3-5 ετών

Στόχος του εργαστηρίου η ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών, μέσα από ιστορίες, παραμύθια, μύθους και εικόνες. Μέσα από τη δραματοποίηση της ιστορίας, με τη βοήθεια των μουσικών οργάνων, παρέα με το θεατρικό παιχνίδι και τα εικαστικά, αλλά και με πειράματα πολλά, ξεδιπλώνω τον ξεχωριστό μου χαρακτήρα, παίζω και μαθαίνω.

Ένα πραγματικά δημιουργικό εργαστήρι, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά, να ασχοληθούν με τις τέχνες, γνωρίζοντας το θέατρο, τη μουσική και τη ζωγραφική, να πειραματιστούν, και να διασκεδάσουν, ζωντανεύοντας μέσα από το παιχνίδι, όμορφες ιστορίες.


Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, 12:00: Εικαστικό, χριστουγεννιάτικο εργαστήρι.

Τα Χριστούγεννα, με τα μάτια των παιδιών, αποτυπώνονται σε χαρτί, μέσα από ένα εργαστήρι γεμάτο παράξενα υλικά. Κάθε καλλιτέχνης, επιλέγει τι θα χρειαστεί, για να δημιουργήσει, το δικό του, ξεχωριστό, χριστουγεννιάτικο πίνακα!


Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, 12:00: Παιχνίδι και χορός, φέρνουν τα Χριστούγεννα.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν χριστουγεννιάτικα έθιμα αλλά και γιορτινούς χορούς. Εκφραστείτε δημιουργικά, μέσα από τις τέχνες.

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, 12:00: Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και χορωδιακά τραγούδια

Παρέα θα τραγουδήσουμε, συνοδεία μουσικών οργάνων και θα δημιουργήσουμε ένα αυτοσχέδιο, χειροποίητο, μουσικό όργανο για να «βγούμε για κάλαντα»!

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, 12:00: Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και χειροτεχνίες.

Ελάτε να δημιουργήσουμε παρέα, ξεχωριστά, χειροποίητα δώρα για τη μαμά και τον μπαμπά, να παίξουμε και να γελάσουμε, με χριστουγεννιάτικες σκανταλιές, παρέα με τους φίλους μας!

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

Τ: 2103250341

Ε: info@ekedisy.gr

Κόστος Συμμετοχής: 12€

40€ ο κύκλος (4 εργαστήρια)

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός - Εμψύχωση: Σαββίνα Σταυρινίδου


Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-8 ετών

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 11:30

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που θα ξεκινήσει από τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Τριπόδων και το Μουσείο Σχολικής Ζωής, όπου ο Παρθενώνας στο λόφο της Ακρόπολης φαντάζει στα μάτια των παιδιών σαν κάστρο ιπποτών! H κουκουβάγια η Σοφία, μια απ΄τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, θα βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης!

Πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης τα παιδιά με τη βοήθεια της κουκουβάγιας Σοφίας, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις ιστορίες που κρύβουν σημαντικά εκθέματα του μουσείου όπως ο Τρισώματος, ο Μοσχοφόρος, οι Καρυάτιδες, η Μέδουσα, ο Ιππέας, η Σφίγγα και τόσοι άλλοι θησαυροί του μουσείου. Η κουκουβάγια θα βοηθήσει τα παιδιά να σκεφτούν για τη ζωή των αρχαίων ελλήνων, τα υλικά, τα χρώματα, την τέχνη και τη φιλοσοφία τους!

Φτάνοντας στο Μουσείο θα ακολουθήσουμε συγκεκριμένη διαδρομή, όπου θα σταματήσουμε σε επιλεγμένα εκθέματα και μέσα από μικρές δράσεις η ομάδα θα ενεργοποιηθεί και θα φωτίσουμε λίγο παραπάνω αυτό που κάθε μνημείο έχει να πει στα παιδιά που σήμερα επισκέπτονται το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Έξω από το μουσείο θα χαρούμε όλοι μαζί τον αττικό ουρανό και το κάθε παιδί θα φτιάξει τη δική του κούκλα-κουκουβάγια!

Κόστος Συμμετοχής: 15€, Eκπτώσεις στα αδέλφια

Διάρκεια: 1,5 ώρα

Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Σπυριδούλα Χρόνη, Παιδαγωγός-Εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου για τους ενήλικες στο Μουσείο της Ακρόπολης
--

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού


Διεύθυνση: Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα

Τηλ:+30 210 3250341

Web: http://www.ekedisy.gr , https://www.facebook.com/www.ekedisy.gr , 

https:/twitter.com/ekedisy
Email: info@ekedisy.gr , ekedisy@gmail.com

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο