23 Νοε 2018

Είδαμε το "Τρύπιο Βαρέλι" του Θεοδόση Πελεγρίνη και γράφουμε για αυτό


Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης και ο Γιάννης Παπαθύμνιος. μας μιλάνε κάθε Πέμπτη βράδυ για την ιστορία του τίποτα. ...



Γράφει ο Στέφανος Καρυδάκης

Δεν θα μπορούσα να πω κάτι παραπάνω απο ότι λέει το δελτίο τύπου που μας έστειλαν: Η ιστορία αυτή είναι μέσα στο νέο έργο του Θεοδόση Πελεγρίνη, το "Τρύπιο βαρέλι", έργο γραμμένο με σαρκασμό, αυτοσαρκασμό, σκοτεινό χιούμορ και τρυφερότητα. Ένα κείμενο που εκμεταλλεύεται δημιουργικά τόσο την νοηματική αξία της φλυαρίας όσο και της σιωπής ξεδιπλώνεται στο θέατρο Αλκμήνη όπου αντανακλάται σε ένα θεατρικό καθρέφτη και μας φέρνει αντιμέτωπους με τους εαυτούς μας και την ύπαρξή μας. 

Προχωρώντας στην παράσταση, ευχάριστη έκπληξη μας επιφυλάσσει μέσα απο τα βίντεο που υποστηρίζουν το έργο, ο γνωστός ηθοποιός Χρήστος Κάλλοου, όπου με την χαρακτηριστική του άνεση έδειξε ότι είτε στο σανίδι είτε στο πανί ξέρει πως να χειριστεί τις ικανότητές του. Ένας έξυπνος ηθοποιός που διοχετεύει αυτή του την εξυπνάδα στους ρόλους του με άνεση, φρεσκάδα και μέτρο. Περιμέναμε απο ώρα σε ώρα να ξεπεταχτεί απο κάποια γωνιά του θεάτρου. 

Τα βίντεο τα έχει επιμεληθεί ο Ευάγγελος Κάλλοου και είναι πραγματικά διαμαντάκια που τονώνουν τους ρυθμούς της παράστασης και  με ντοκουμενταρίστικη αίσθηση έστησε ωραίες σκηνές σε άσπρο μαύρο.



Η Κα Σωτρίνη έκανε ό,τι καλύτερο ξέρει και μπορεί για να ζωντανέψει το "Τρύπιο Βαρέλι" έπαιξε και έστησε σκηνές. Ανέδειξε τα κίνητρα του συγγραφέα και τη σύγκρουση του παρόν με το παρελθόν. Με κλασική σκηνοθεσία, αλλά με έμπνευση, δεν στάθηκε στην γεωμετρία των σχέσεων αλλά έθεσε έναν άξονα όπου γύρω του έχτισε μια πεντακάθαρη παράσταση.

Ο Κος Πελεγρίνης φάνηκε πιο ώριμος από ποτέ στο παίξιμό του. Απαλλάχτηκε από της ανασφάλειές του. Ισορρόπησε τον ρόλο του και είχε ένα λόγο οικείο, άμεσο και στρογγυλεμένο.

Ο Κος Γιάννης Παπαθύμνιος έπλασε μια έξοχη φιγούρα. Έχει αυθορμητισμό και αίσθηση της ατάκας. Κινήθηκε με άνεση και σκηνική ευγλωττία καθ' όλη την διάρκεια του έργου.

Πληροφορίες για την παράσταση. Ημέρες και ώρες παραστάσεων θα βρείτε πατώντας ΕΔΩ

Από Αριστερά : Γιάννης Παπαθύμνιος, Θεοδόσης Πελεγρίνης, Ευάγγελλος Κάλλοου, Χρήστος Κάλλοου και η σκηνοθέτης του έργου Άννα Σωτρίνη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο