25 Οκτ 2018

Θέατρο Κνωσός: Οιδίπους Τύραννος


Μετά την παρουσίασή του στο Αρχαίο Θέατρο της Ερέτριας, στο Θέατρο Ροές στην Αθήνα, στην Θήβα και ...
αλλού, ο «Οιδίπους Τύραννος» σε μετάφραση Μίνωα Βολανάκη και σκηνοθεσία Θανάση Αντωνίου, 




που ενισχύεται από την περιφέρεια Στερεάς, καρπός συνεργασίας σχημάτων από την Θήβα, την Αλίαρτο και την Τανάγρα, επιστρέφουν για μια και μοναδική παράσταση στο Θέατρο Κνωσός, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του Πιλοτικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Στερεάς Ελλάδας που διοργανώνει το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου (ΚΕΔΡΑ) με την ενίσχυση της Περιφέρειας Στερεάς.


Η παράσταση, μαζί με την «Ελένη» του Ευριπίδη από το θέατρο Χαλκίδας και τους «Πέρσες» του Αισχύλου από το ΚΕΔΡΑ στις 22 Σεπτεμβρίου εγκαινίασαν μετά από σαράντα χρόνια σιωπής το πανέμορφο αρχαίο θέατρο της Ερέτριας τις ίδιες μέρες που, με ενίσχυση της Περιφέρειας Στερεάς, ξεκίνησαν και τα έργα αναστήλωσής του.

Η μετάφραση Βολανάκη, ευγενής παραχώρηση του σωματείου φίλων του κορυφαίου σκηνοθέτη , αποτελεί την ιδανική βάση για μια παράσταση που συνδέει τον υψηλό τόνο με την λαϊκή αμεσότητα. Αξιοποιώντας τους οικείους κώδικες ερμηνείας του αρχαίου μας δράματος σε διάλογο με τις σύγχρονες θεατρικές αναζητήσεις. Τα λιτά σκηνικά, η μουσική της αρχαίας λύρας αλλά κυρίως η αφοσίωση και η ευστοχία των ερμηνευτών παράγουν ένα αποτέλεσμα που αποδεικνύει ότι η περιφέρεια της χώρας μας είναι ικανή να πρωταγωνιστήσει.


ΘΕΑΤΡΟ ΚΝΩΣΟΣ: Κνωσού 11 Αθήνα | ΤΗΛ:2108677070. Ώρες προκρατήσεων: 10:00-14:00. και 18:00-21:00. Κυριακή 28 Οκτωβρίου. Ώρα έναρξης 7.30 μμ. Τιμή εισιτηρίου 10 ΕΥΡΩ. Επικοινωνία και κλείσιμο θέσεων: Θέατρο Κνωσσός: 210 8677070 (ώρες ταμείου: 10:00-14:00 & 18:00-21:00)

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο