2 Αυγ 2018

Αγωνία για τον Ακη Σακελλαρίου – Τι λέει φίλος του


Διασωληνωμένος και σε καταστολή εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της ...
Α΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία» ο γνωστός ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου.




Ο αγαπημένος ηθοποιός μετά τη βαριά πνευμονία που εκδήλωσε λόγω του βακτηρίου legionella, μέχρι και χθες νοσηλευόταν στο Κέντρο Αναπνευστικής Ανεπάρκειας (ΚΑΑ) του Α” Παθολογικού Τομέα του «Σωτηρία». Ωστόσο μεταφέρθηκε σε νέα μονάδα του ίδιου νοσοκομείου, καθώς το ΚΑΑ θα διακόψει προσωρινά τη λειτουργία του προκειμένου να γίνει προγραμματισμένη απολύμανση.

Στενός φίλος και συνεργάτης του που μίλησε στον Βασίλη Μπουζιώτη και στον eniko.gr, περιέγραψε την κατάσταση της υγείας του Ακη Σακελλαρίου: «Η κατάσταση του Άκη είναι σταθερή και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. Είναι πάντα διασωληνωμένος και σε καταστολή και ακολουθεί την φαρμακευτική αγωγή που του δίνεται από την Παρασκευή το βράδυ! Η συγκρατημένη αισιοδοξία που υπάρχει δίνει κουράγιο σε όλους μας!».

Να σημειωθεί ότι ο ηθοποιός πήγε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» την περασμένη Παρασκευή και διασωληνώθηκε στην Εντατική το Σάββατο.


Σοβαρή η κατάσταση της υγείας του

Οι γιατροί περιγράφουν ως σοβαρή την κλινική εικόνα του ασθενή καθώς το βακτήριο legionella είναι υπεύθυνο για σοβαρή λοίμωξη των πνευμόνων, σε κάποιες περιπτώσεις και θανατηφόρα.

Το πώς προσβλήθηκε ο οργανισμός του ηθοποιού από το βακτήριο legionella δεν έχει αποσαφηνιστεί, ενδεχομένως να μη γίνει και ποτέ.

Στην παρούσα φάση, βεβαίως, αυτό που προέχει κατά τους ειδικούς είναι να αντιμετωπιστεί η βαριά λοίμωξη του Άκη Σακελλαρίου. Για το λόγο αυτό είναι διασωληνωμένος – έτσι δεν επιβαρύνεται η αναπνευστική λειτουργία- και λαμβάνει ισχυρό αντιβιοτικό σχήμα για να «νικηθεί» το βακτήριο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο