28 Μαΐ 2018

Ο Olivier de Sagazan για πρώτη φορά στην Ελλάδα με το έργο Transfiguration


«Με αφήνει κατάπληκτο το πόσο φυσιολογικό, ακόμη και ασήμαντο, θεωρούν οι άνθρωποι το γεγονός ότι είναι ζωντανοί». ...



Με το εμβληματικό έργο Transfiguration, ο Οlivier de Sagazan κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Το Transfiguration θα παρουσιαστεί στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας στις 14 Ιουλίου, στις 20.00. 

Το Transfiguration αφηγείται την ιστορία της ανεκπλήρωτης επιθυμίας του ζωγράφου και γλύπτη να εμφυσήσει ζωή στο δημιούργημά του.


Σε μια χειρονομία απελπισίας, καλύπτει με πηλό το κεφάλι του, σκεπάζοντας τον εαυτό του με το υλικό αυτό, εξαλείφοντας την ταυτότητά του, μεταμορφωνόμενος σε ζωντανό έργο τέχνης. Το υλικό όμως τον τυφλώνει και τον αναγκάζει να στρέψει το βλέμμα βαθιά μέσα του.

Σε μια συγκλονιστική παράσταση, ο Sagazan αλλάζει ταυτότητες επί σκηνής – από άνθρωπος σε ζώο και από ζώο σε διάφορα υβριδικά πλάσματα. Διαπερνά, αφαιρεί και ξετυλίγει τα στρώματα του πηλού από το πρόσωπό του, σε μια αγωνιώδη αναζήτηση νέας ουσίας και μορφής. Παράλληλα, ανασημασιοδοτεί την έννοια της ζωής, προσφέροντας μια συναρπαστική, ενοχλητική αλλά και συγκινητική ματιά σε μια εναλλακτική αντίληψη του εαυτού, απελευθερωμένου από αναστολές.

Ερμηνεύει ο Olivier de Sagazan

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Gaelle de Sagazan

Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο