27 Μαΐ 2018

Javier Bardem: «Τη γυναίκα πρέπει να τη λατρεύουμε»


Ποιος δεν ξέρει τον γοητευτικό Ισπανό ηθοποιό που έχει κερδίσει την καρδιά της υπέροχη Penelope Cruz; ...



Έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές σπουδαίες ταινίες, ανάμεσά τους Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους, Η Θάλασσα Μέσα Μου.

Έχει κερδίσει ένα Όσκαρ, μια Χρυσή Σφαίρα, ένα βραβείο στα Screen Actors Guild Awards, ένα βραβείο BAFTA και τέσσερα Βραβεία Γκόγια.

Ο λόγος για το γοητευτικό ηθοποιό, Javier Bardem, ο οποίος βρίσκεται στις Κάννες, όπου πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες το 71ο Φεστιβάλ.

Ο ίδιος πρωταγωνιστεί στην ταινία «Everybody Knows» του Ascar Faranti, που άνοιξε το φετινό Φεστιβάλ Καννών, μαζί με τη σύζυγό του, Penelope Cruz.

Ο Javier Bardem μίλησε στο Flix και μοιράστηκε, μεταξύ άλλων, τις υπέροχες σκέψεις του για την γυναίκα που αξίζει όλοι να διαβάσουν…

«Εάν ο κόσμος εξαρτώταν από εμάς, τους άντρες, θα είχε καταστραφεί εδώ κι εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια. Χάρη στις γυναίκες βρισκόμαστε ακόμα εδώ σήμερα. Είμαστε ασφαλείς, το σπίτι τους είναι το σπίτι μας. Η φύση μάς δημιούργησε όλους, γι` αυτό και τη γυναίκα πρέπει να τη λατρεύουμε κι αυτό είναι απλώς γεγονός. 

Κι ο καλός, αληθινός άντρας, είναι εκείνος που συμπεριφέρεται στη γυναίκα ως ίση. Εγώ προέρχομαι από την Ισπανία, που είναι μια έντονα πατριαρχική χώρα, αλλά με μεγάλωσε μια γυναίκα, με μόρφωσε μια γυναίκα, επειδή ο πατέρας μου ήταν απών, ο Θεός να τον έχει καλά, άρα έμαθα κι είδα τον κόσμο μέσα από τα μάτια της γυναίκας…» τόνισε, συμπληρώνοντας: «Κι είδα τι σημαίνει να είσαι γυναίκα σ` αυτόν τον κόσμο, ακόμα και τι σήμαινε να είσαι γυναίκα ηθοποιός, όπως η μητέρα μου, στην Ισπανία του `60, χειρότερα από πόρνη. 

Κι η δύναμη αυτής της γυναίκας, που έφερνε την αξιοπρέπεια σε ό,τι έκανε, που πολεμούσε σκληρά για να μεγαλώσει τρία παιδιά χωρίς να χάνει την ψυχραιμία της, με τη δύναμη μια λέαινας, αυτό είναι κάτι που θα τιμώ για πάντα. Κι αυτό είναι που με κάνει να σκέφτομαι ότι χωρίς τις γυναίκες είμαστε απροστάτευτοι. Γιατί είμαστε το αδύναμο φύλο».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο