5 Μαΐ 2018

Ενας άλλος πολιτισμός


Το συμβούλιο της Πανηπειρωτικής με τον πρόεδρο Νίκο Γκατζογιάννη σε αναμνηστική φωτογραφία με τους...
καλλιτέχνες Πέτρο Λούκα Χαλκιά και Κώστα Τζίμα. Φωτογραφία Πανηπειρωτική Ομοσπονδία.





Οι δύο γνωστοί και ξακουστοί και αχώριστοι Ηπειρώτες καλλιτέχνες, ο κλαρινετίστας Πέτρος Λούκας Χαλκιάς και ο τραγουδιστής Κώστας Τζίμας, γέμισαν το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και τις καρδιές εκατοντάδων ομογενών αλλά και συμπολιτών μας Αμερικανών με μελωδίες, τραγούδια, ευθυμία και κέφι την Κυριακή 29 Απριλίου στο «Tsai Performance Center» του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.

Εχει έναν δικό της πολιτισμό, μια αλλιώτικη ψυχή και ψυχοσύνθεση η Ηπειρος, η οποία έχει χαρίσει στον Ελληνισμό τους μεγαλύτερους ευεργέτες. Η μουσική και το τραγούδι της έχει μέσα της ένα συναίσθημα χαρμολύπης. Δρόμους άλλοτε λυπητερούς, θλιμμένους και δακρύβρεκτους και άλλοτε δρόμους που αναπτερώνουν τον νου και την ψυχή του ανθρώπου.

Τα τραγούδια τους είναι βγαλμένα μέσα από τη ζωή την ίδια, την περιγράφουν και τη γεμίζουν νόστο με τις νότες και τον τόνο τους. Δεν ξέρουν όλοι να παίξουν Ηπειρώτικη μουσική, ούτε και να τραγουδήσουν τα τραγούδια της Ηπείρου στην οποία δεν υπάρχει σπιθαμή γης, δεν υπάρχει πέτρα που πάνω να μην είναι γραμμένο κι ένα κομμάτι της Ιστορίας της Ελλάδος. Μακάρι να ξεπεταχτούν άνθρωποι οι οποίοι να διασώσουν και συνεχίσουν αυτόν τον μουσικό θησαυρό της Ηπείρου.
Θ.Κ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο