1 Μαΐ 2018

Ανακοίνωση για τον θάνατο του καλού συναδέλφου Γιάννη Τότσικα, εξέδωσε το σωματείο Ελλήνων ηθοποιών


Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών αποχαιρετά με θλίψη τον αγαπημένο μας συνάδελφο Γιάννη Τότσικα που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία...
82 ετών.




Γεννημένος στη Νίκαια Λάρισας, σπούδασε στη Δραματική Σχολή “Θεάτρου Τέχνης”Κάρολος Κούν και αποφοίτησε το 1967. Σπουδαστής ακόμη ξεκίνησε τη θεατρική του καριέρα ενώ η πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση ήταν το 1970 με το “Ελεύθερο θέατρο” στο έργο του Π. Μάρκαρη “Η ιστορία του Αλή Ρέτζο” και στο “Ο βασιλιάς Υμπύ”στον επώνυμο ρόλο. Συνεργάστηκε επανειλημμένα με διάφορους εταιρικούς θιάσους του ΣΕΗ και του ΟΕΘ, ανάμεσα στους οποίους η “θεατρική Λέσχη Βόλου” , το “θέατρο Καισαριανής”, το “θέατρο Δρόμου”, το “θέατρο της Νιότης”και ο θίασος “Ηλιοτρόπιο”. To 1982 -1984 συνεργάστηκε με το Εθνικό θέατρο και συνέχισε με τα ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, Κομοτηνής, ΚΘΒΕ και πολλά άλλα. Συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές ενώ έλαβε και τιμητική διάκριση (βραβείο κριτικών κινηματογράφου) στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για το ρόλο του Αγροφύλακα στην ταινία “Αναπαράσταση” του Θοδ. Αγγελόπουλου.

Πάντα με ιδιαίτερη αγάπη για τους συναδέλφους, υπήρξε ενεργό μέλος του Σωματείου από το 1975 και εκλεγμένος συνδικαλιστής σε διάφορα όργανα ανά καιρούς. Η εργατικότητά του και αγάπη του για την τέχνη του έδεναν στη διάρκεια της ζωής του με το ιδιαίτερο χιούμορ του και τις πλάκες που έκανε και μέχρι σήμερα θυμούνται όσοι δούλεψαν μαζί του.

Το Σωματείο μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του, τη γυναίκα και τα παιδιά του.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο