26 Απρ 2018

Ιστορική συνάντηση στο «Θέατρον», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Ο Αρχιερέας Άννας συναντά τον Ιησού Χριστό (Φωτογραφία)


Χθες 25-5-2018 μετά το τέλος της παράστασης CATS στον Ελληνικό κόσμο, ο φακός του Paraskinia "συνέλαβε" τον πρωταγωνιστή ...
του Jesus Christ Superstar νέο ταλαντούχο ηθοποιό Αιμιλιανό Σταματάκη, που ανέβηκε φέτος στο θέατρο Ακροπόλ, 



να συνομιλεί με τον γνωστό σε όλους μας εξαιρετικό ηθοποιό και τραγουδιστή Χρήστο Κάλλοου ο οποίος ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών στην αρχική ιστορική πλέον παράσταση που ανέβηκε πριν από ακριβώς 40 χρόνια στο θέατρο Καλουτά, ερμηνεύοντας δύο ρόλους. Αυτόν του  Πέτρου και τον αρχιερέα Αννα.

Ζητήσαμε να τους βγάλουμε μια φωτογραφία αναμνηστική, που σίγουρα θα είναι ιστορική.

Χρήστος Κάλλοου - Αιμιλιανός Σταματάκης


Από πρόβα του Jesus Christ Superstar του 1978
Κάνοντας την δική μας έρευνα, παίρνουμε μια παλαιότερη ανάρτηση από το χρονολόγιο του Χρήστου Κάλλοου όταν πήγε να δει την παράσταση Jesus Christ Superstar, μετά από 40 χρόνια ως θεατής πλέον και αναφέρει την συγκίνησή του να βλέπει την παράσταση από την πλατεία και να θυμάται τις όμορφες δικές του στιγμές.

Όπως ο ίδιος αναφέρει:

Είναι συγκινητικό και περίεργο συναίσθημα, να βλέπεις μετά από 40 χρόνια την παράσταση Jesus Christ Superstar, στο θέατρο Ακροπόλ και όχι στο θέατρο Καλουτά, με άλλους νέους ταλαντούχους συναδέλφους και να σαι κάτω από την σκηνή και όχι πάνω σ' αυτήν. Πόσες μνήμες, πόση αγωνία για τους καλλιτέχνες. μόνο αυτοί καταλαβαίνουν το δύσκολο μουσικό είδος της ροκ όπερας.  
Να ευχαριστήσω τον Μάρκο Τάγαρη για την παραγωγή ενός είδους όχι τόσο διαδεδομένου στην πατρίδα μου, την Θέμιδα Μαρσέλλου για την σκηνοθετική της προσέγγιση, τον Αιμιλιανό Σταματάκη, την Αντιγόνη Ψυχράμη, τον Ησαία Ματιάμπα, τον Βασίλη Αξιώτη, τον Νίκο Μουτσινά, τον Μάριο Πετκίδη, τον Στέλιο Κέλλερη(νέο Άννα) και όλα τα ταλαντούχα παιδιά της παράστασης, την Μαρκέλα Καζαμία υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων.  
Ήθελα οι γιοί μου να μπορούσαν να με δουν να ερμηνεύω τον αρχιερέα Άννα, αλλά ο πρώτος γεννήθηκε δώδεκα χρόνια μετά από την παράσταση. Ζήλεψα με την καλή έννοια. Αλλά 40 χρόνια δεν γυρίζουν, είδα τα πράγματα ρεαλιστικά. Δεν θα κάνω σύγκριση των παραστάσεων τότε και τώρα, είναι μικροπρεπές.
Χαίρομαι τα νέα παιδιά, εύχομαι να σκίζουν, χάρηκα που είδα την παράσταση μαζί με τον κιθαρίστα Σπύρο Νεόφυτο, γιο του Μάνου Νεόφυτου που έπαιζε μαζί μας τότε. Είμαι ευτυχισμένος που είμαι ηθοποιός!


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο