23 Απρ 2018

Γιάννης Κουκουράκης: Το μόντελινγκ η υποκριτική και το απαξιωτικό σχόλιο «Ωραίος είσαι, τα λες κιόλας;»


Μπορεί να σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, αλλά αμέσως μετά συνειδητοποίησε ...
πως ο δρόμος που του ταιριάζει καλύτερα είναι αυτός της υποκριτικής και έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό θέατρο. 





Παράλληλα με την υποκριτική ο Γιάννης Κουκουράκης αποφάσισε να ξεκινήσει και το μόντελινγκ για να ανταπεξέλθει στα έξοδά του, καθώς ζούσε μόνος του στην Αθήνα. «Είχα την ωριμότητα να μην μπλέκω το ένα με το άλλο. Στη σχολή ήταν ακόμα κατακριτέο να είναι ένας ηθοποιός και μοντέλο. Μάλιστα, επανέλαβα το πρώτο έτος εξαιτίας αυτού με την δικαιολογία ότι δεν ήμουν αρκετά συνεπής στις σπουδές μου. Είχε γίνει συμβούλιο να με αποβάλλουν, με κάλεσαν και τους είπα ότι δεν έχω άλλους πόρους και ότι το προτιμώ από το να δουλεύω νύχτα. Τότε ακόμα και τα καθημερινά σίριαλ ήταν ταμπού. Μετά το 2007 αυτοί που τα έκραζαν έπαιξαν πρώτοι σε αυτά» λέει. Δεν έχει εισπράξει αμφισβήτηση για το ταλέντο του εξαιτίας της εντυπωσιακής του εμφάνισης, παρά μόνο μια φορά, σε μία ακρόαση. «Μου είπαν “ωραίος είσαι, τα λες κιόλας;”. Τελικά με πήραν αν και στο τέλος αρνήθηκα την πρόταση» θυμάται γελώντας.

Ο Γιάννης δεν αγαπά μόνο την υποκριτική. Γράφει σενάρια και σκηνοθετεί –μόλις τελείωσε τη συγγραφή του τέταρτου έργου του. Μέχρι σήμερα έχει ανεβάσει τρεις δικές του παραστάσεις το Εις μνήμην, τον Πύργο και το Φυτό στη γενέτειρά του τα Χανιά. «Τα πιο ωραία πράγματα που έχω κάνει στη ζωή μου είναι αυτά που δεν έχω σκεφτεί πάνω από πέντε λεπτά. Έτσι έγινε και με το Εις μνήμην, που το έγραψα με μία ανάσα και το ανέβασα χωρίς δεύτερη σκέψη. Το feedback που πήρα ήταν πολύ καλύτερο από αυτό που περίμενα. Στις παραστάσεις έπαιξαν Χανιώτες ηθοποιοί. Μου αρέσει να στηρίζω τον τόπο μου. Σκέφτομαι να ανεβάσω τις παραστάσεις και στην Αθήνα» μου λέει.


Ένας από τους μεγάλους στόχους του είναι ο κινηματογράφος. «Έχω συμμετάσχει σε δύο ταινίες: Η γυναίκα είναι… σκληρός άνθρωπος και το Γάλα –στο οποίο μπορεί να κόπηκαν οι σκηνές που έπαιξα, αλλά πήρα την εμπειρία. Πάνω από όλα θέλω να κάνω κινηματογράφο και μετά όλα τα άλλα» τονίζει.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο