26 Απρ 2018

Θεατρικό Σεμινάριο με τον Ζαν-Πωλ Ντενιζόν στο θέατρο Εκστάν


Ο Ζαν-Πωλ Ντενιζόν ηθοποιός και ιστορικός πια βοηθός του Πήτερ Μπρουκ θα διευθύνει ένα θεατρικό εργαστήρι ...
80 ωρών(1.6.18 - 11.6.18) στο θέατρο Εκστάν, για το οποίο σκηνοθέτησε τις «Καρέκλες» του Ιονέσκο που τις είδαμε φέτος να παίζονται για δεύτερη χρονιά.




Μέσα από μια συγκεκριμένη πρακτική, το θεατρικό εργαστήρι θα επικεντρώσει τη δουλειά του στην ανακάλυψη των απρόσμενων αποχρώσεων που κρύβονται ανάμεσα στις γραμμές κάθε κειμένου. Η έρευνα θα στραφεί σε μια ζωντανή και σε βάθος ερμηνεία των προσώπων. 

Θεωρούμενος ως ένας από τους μεγαλύτερους παιδαγωγούς του σύγχρονου θεάτρου, ο Ζαν-Πωλ Ντενιζόν αρχίζει την καριέρα του με τον Πήτερ Μπρουκ που τον διευθύνει στον «Βυσσινόκηπο», την «Τραγωδία της Κάρμεν», τη «Μαχαμπαράτα», και την «Τρικυμία». Από την ιδιότητα του ηθοποιού περνάει πολύ γρήγορα σ’ αυτήν του βοηθού σκηνοθεσίας, δίπλα πάντα στο Δάσκαλο, για να προχωρήσει στη συνέχεια στην ανεξάρτητη καριέρα του σκηνοθέτη, δραματουργού, και εκπαιδευτή.

Με τις σκηνοθεσίες του, τα σεμινάρια του, τις διαλέξεις του, τα εργαστήριά του, σ’ όλη την Ευρώπη, ο Ζαν-Πωλ Ντενιζόν προτείνει μια «καινούργια γραμμή» στην προσέγγιση του κειμένου και στη σχέση ηθοποιού και σκηνής. Γι αυτόν «ο ηθοποιός είναι ένα ανθρώπινο ον που εξιστορεί το ανθρώπινο όν. Και ως όμοιο με αυτό έχει έναν συναισθηματικό κόσμο, ένα σώμα κι έναν νοητικό κόσμο. Η δουλειά του ηθοποιού συνίσταται στο να δημιουργήσει μια ισορροπημένη και έξυπνη σχέση ανάμεσα στα τρία αυτά συστατικά στοιχεία του είναι μας. Η έρευνα και η ανακάλυψη αυτής της ισορροπίας που επιτρέπει στον ηθοποιό να απελευθερώσει τη δική του έκφραση είναι η βάση της δουλειάς μας»

Στο εργαστήρι μπορούν να συμμετέχουν ηθοποιοί, σκηνοθέτες, χορευτές, σπουδαστές…

Ως βάση δουλειάς θα χρησιμοποιηθούν ασκήσεις και σκηνές από τα θεατρικά έργα:

Τρεις αδελφές, Θείος Βάνιας, Πλατόνωφ του Τσέχωφ και Άμλετ του Σαίξπηρ.

Ωράριο: 10π.μ – 7μ.μ (Μία ώρα παύση για φαγητό)

Συμμετοχή 150 ευρώ

Πληροφορίες εγγραφής : 2130210339 και 6977359312

Καυταντζόγλου 5, Αθήνα e-mail : ekstanworld@gmail.com

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο