10 Μαρ 2018

Ζάκυνθος: Ελπίδες και ευχές για να φύγουν οι λαμαρίνες από το θέατρο


“Το επόμενο στάδιο είναι να βγουν οι λαμαρίνες, να διορθωθούν τα μπροστινά και πίσω πεζοδρόμια, και να απελευθερωθεί η ...
παραλιακή”, η εξαγγελία έγινε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νίκο Τσίπηρα και αφορά στο πολύπαθο έργο της ανέγερσης του Δημοτικού Θεάτρου Ζακύνθου.




Την ίδια στιγμή, όπως ο ίδιος διευκρίνισε, έχει ολοκληρωθεί η σύμβαση με τη ΔΕΗ και πλέον το Θέατρο ηλεκτροδοτείται, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να προχωρήσει και η οριστική παραλαβή του έργου. Και πρόσθεσε “Κατόπιν μετά με τη ψήφιση του προϋπολογισμού παίρνουμε τη μελέτη που είναι έτοιμη για τον εξοπλισμό. Η Περιφέρεια είναι έτοιμη να πιστώσει με 400.000€ περίπου το υπόλοιπο του λογαριασμού. Στόχος μας είναι μέσα στο 2018 θα έχει γίνει η τοποθέτηση του εξοπλισμού”.

Υπενθυμίζουμε πως πρόσφατα επισκεπτόμενος τα γραφεία της ΔΕΗ ο Δήμαρχος Ζακύνθου υπέγραψε και υπέβαλλε κάθε σχετικό έγγραφο που απαιτούνταν προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί το υπό ανέγερση Δημοτικό Θέατρο του νησιού.

Μπορεί να ξεκίνησε εδώ και χρόνια με τις ευχές όλων των Ζακυνθινών, ωστόσο, σήμερα αποτελεί ένα “κόκκινο” έργο για το οποίο η δημοτική αρχή “μαδά τη μαργαρίτα” για να μαντέψει τις εξελίξεις. Ένα υπο ανέγερση κτήριο που στέκεται στην παραλιακή οδό σαν ένα ερειπωμένο κουφάρι που τα τελευταία χρόνια διαχειρίστηκαν την τύχη του πέντε δήμαρχοι και ανάλογοι περιφερειάρχες χωρίς να δώσουν λύση. Ο καιρός περνά και κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να προσδιορίσει το μέλλον του.


Η έγκριση της Διαχειριστικής

Αναγκαίο, ωστόσο, είναι η Διαχειριστική Αρχή να δώσει το “πράσινο φως” που απαιτείται για την επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 920.000€ του έργου του Δημοτικού Θεάτρου ώστε να γίνουν οι απαραίτητες δημοπρασίες, και να στείλει στην Κέρκυρα ο Δήμος Ζακύνθου τον πλήρη φάκελο.

Ο κ. Κολοκοτσάς, ανέφερε επίσης, ότι σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, πιστεύεται ότι το πολυπόθητο θέατρο θα λειτουργήσει μέσα στο 2018 και πως το μόνο που απομένει, είναι να έρθει στο νησί μας ο εργολάβος να πετάξει τις λαμαρίνες, να διαμορφώσει τον περιβάλλοντα χώρο και συγχρόνως να γίνει ο διαγωνισμός για την προμήθεια του εξοπλισμού των καθισμάτων και των ηλεκτροακουστικών έργων που χρειάζεται για να λειτουργήσει το Θέατρο.


Στο Περιφερειακό Συμβούλιο

“Είναι σημαντικό για μας να παραδοθεί το έργο και να μην έχουμε ακόμα ένα καλοκαίρι τις λαμαρίνες στο κέντρο της παραλίας” ανέφερε στην τοποθέτησή του ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Στασινίπουλος απευθυνόμενος προς τον Περιφερειάρχη ζητώντας να ενημερωθεί για το ακριβές χρονοδιάγραμμα της αποπεράτωσης του Δημοτικού Θεάτρου Ζακύνθου.

Στην απάντησή του ο Περιφερειάρχης απάντησε πως ο κ. Στασινόπουλος “είναι κάπου κλεισμένος κατά διαστήματα και ξαφνικά βλέπει φως και φαίνεται. Μας χρεώνει τα προβλήματα της κοινωνίας των τελευταίων 50 χρόνων. Το έργο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου δεν το εκτελεί η Περιφέρεια αλλά ο Δήμος Ζακυνθίων και επομένως οι επερωτήσεις να γίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έχει καταντήσει ανέκδοτο να απαντάμε εμείς για τις ευθύνες άλλων. Ο Δήμαρχος έχει στείλει μία ενημερωτική σελίδα και εξηγεί για ποιους λόγους το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί. Δεν έχει γίνει ακόμα η μελέτη για να δημοπρατηθεί το τελευταίο στάδιο του εξοπλισμού”. 

Η Επερώτηση του κ. Στασινόπουλου ήρθε ως συνέχεια εκείνης που είχε υποβάλλει προ μηνών ο συνάδελφός του Θ. Καμπίτσης και της τελευταίας ενημέρωσης από τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Δ. Τσούκας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο