1 Μαρ 2018

Ζαρόκωστα: Σε μια σκηνή με την Αλίκη Βουγιουκλάκη έπρεπε να κυλιστούμε στο πάτωμα…


Η Μέλπω Ζαρόκωστα διηγείται στο περιοδικό DownTown τα παιδικά της χρόνια και την αρχή της καριέρας της. ...



Η πρώτη της δουλειά όταν γύρισε από την Αυστραλία ήταν στον κινηματογράφο Το Ξύλο Βγήκε από τον Παράδεισο, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Μεγάλωσα σε αστικό περιβάλλον, με ένα ωραίο σπίτι, ιδιωτικά σχολεία, δασκάλες, πιάνο και δεν συμμαζεύεται. Ο πατέρας μου είχε την πρώτη ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα, εκείνος σχεδίασε το ΙΚΑ. Ξέσπασε ύστερα ο εμφύλιος πόλεμος και αναγκαστήκαμε να πάμε μετανάστες στην Αυστραλία, όπου ζούσε ο αδελφός του, προξενικός λιμενάρχης του πολέμου. Έχεις ξανακούσει ποτέ μετανάστες με λεφτά; Αυτοί ήμασταν εμείς.


Στην Αυστραλία, πα’ όλη την αντίσταση των γονιών που δεν ήθελαν με τίποτα να γίνω ηθοποιός, έκανα σπουδαία καριέρα. Εκείνοι προσπαθούσαν να με καλοπαντρέψουν, εγώ να παίξω βαρβάτους ρόλους στο θέατρο. Τελικά τα κατάφερα. Στην Ελλάδα γύρισα στα 27 μου και η πρώτη μου δουλειά ήταν Το Ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο. Έκανα μια συμμαθήτρια της Αλίκης.»

Μάλιστα η ηθοποιός θυμάται και ένα χαρακτηριστικό σκηνικό με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία.


«Παίζαμε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στο Το Ξύλο Βγήκε από τον Παράδεισο. Σε μια σκηνή έπρεπε να κυλιστούμε στο πάτωμα. Ακούω λοιπόν την Αλίκη να μου λέει κάποια στιγμή: «Άσε με βρε Μέλπω, να ανέβω κι εγώ λίγο από πάνω. Η πρωταγωνίστρια είμαι».Πηγή: zappit.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο