7 Μαρ 2018

Ξενάγηση και βραδιά οινογνωσίας στο Τελλόγλειο - Παρασκευή 9 Μαρτίου, 19.00


Βραδιά οινογνωσίας θα πλαισιώσει την ανοιχτή ξενάγηση στην έκθεση «Σωτήρης Σόρογκας. ...
Κατά βάθος είναι ζήτημα φωτός» την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018, στις 19.00, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα.




Οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στα μυστικά της τέχνης του μεγάλου δημιουργού, όπως αποτυπώνονται στα περισσότερα από 90 έργα του, που φιλοξενούνται στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του Τελλογλείου.

Αμέσως μετά θα γίνει η βραδιά οινογνωσίας του Οινοποιείου Aσλάνη σε συνεργασία με το Ανφάν Γκατέ και το Winehouse.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο οινολόγος του Winehouse Ανέστης Χαϊτίδης θα κάνει μία εισαγωγή για τα μυστικά της οινογνωσίας και στη συνέχεια η οινοπαραγωγός Βίκυ Ασλάνη θα παρουσιάσει επιλεγμένα κρασιά του Οινοποιείου Ασλάνη.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πρώτοι από όλους, εκτός από τις άλλες εξαιρετικές ποικιλίες κρασιών του κτήματος και το κρασί Κυδωνίτσα, μία σπάνια ελληνική ποικιλία.

Η ιστορία του Οινοποιείου Ασλάνη ξεκινά το 2005. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες 2,2 εκταρίων βρίσκονται στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας. Η θέση τους, το έδαφος και το μικροκλίμα της περιοχής -σε νοτιοανατολική πλαγιά κοντά στη θάλασσα- αποδείχτηκαν ιδανικά για την καλλιέργεια των αμπελιών. Η ωρίμανση των κρασιών γίνεται για τουλάχιστον ένα έτος σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Όλες οι ετικέτες του κτήματος είναι περιορισμένης παραγωγής.

Κόστος συμμετοχής (ξενάγηση + οινογνωσία): 10 ευρώ.


ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ: Αγίου Δημητρίου 159A

546 36 Θεσσαλονίκη

τηλ: 2310 999024

κιν: 6946 905664

press@teloglion.gr

www.teloglion.gr


twitter.com/Teloglion

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο