14 Φεβ 2018

Σειρά για τον Ιούλιο Καίσαρα από τον Μάρτιν Σκορσέζε και τον σεναριογράφο των «Vikings»


Ο Μάρτιν Σκορσέζε έχει ασχοληθεί πολλές φορές στη μεγάλη οθόνη με τους απόγονους των αρχαίων Ρωμαίων και τις περιπέτειές τους στην...
Αμερική του 20ου αιώνα – 




εννοούμε τους ιταλοαμερικάνους μαφιόζους, αν δεν το καταλάβατε ήδη. Όμως η αρχαία Ρώμη ως ιστορική περίοδος είναι ένα πάθος του διάσημου σκηνοθέτη που είχε μείνει ανεκπλήρωτο μέχρι σήμερα.

Αυτό θα αλλάξει με τη σειρά «The Ceasars», για την οποία ο Σκορσέζε θα συνεργαστεί με τον σεναριογράφο των «Vikings» Μάικλ Χιρστ. Ο τελευταίος, μιλώντας για τη σειρά στον βρετανικό Guardian, είπε ότι κεντρικό της πρόσωπο θα είναι ο νεαρός Ιούλιος Καίσαρας: «Στις ταινίες έχουμε συνηθίσει να τον βλέπουμε ως μεσήλικα, μπλεγμένο στην πολιτική. Αλλά ήταν τρομερά ενδιαφέρων και φιλόδοξος όταν ήταν πιο νέος. Όλοι οι Καίσαρες ανήλθαν στην εξουσία από νεαρή ηλικία και αυτό είναι κάτι που δεν έχουμε δει μέχρι τώρα στην οθόνη».


Ο Μάρτιν Σκορσέζε ήθελε εδώ και πολλά χρόνια να ασχοληθεί με την αρχαία Ρώμη.

Ο Χιρστ έχει μεγάλη εμπειρία σε ταινίες και σειρές εποχής, καθώς εκτός από τη σειρά «Vikings» έχει γράψει επίσης τις «The Tudors» και «Camelot», και τις ταινίες «Elizabeth» και «Elizabeth: The Golden Age» με την Κέιτ Μπλάνσετ.

Δεν είναι ακόμη γνωστός ο βαθμός εμπλοκής του Σκορσέζε στη σειρά. Θα παραμείνει παραγωγός ή θα σκηνοθετήσει και κάποια επεισόδια, όπως έκανε με τους πιλότους των σειρών «Boardwalk Empire» και «Vinyl»;

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο