10 Φεβ 2018

Όταν τα κουταλομαχαιροπίρουνα γίνονται.... τέχνη (pics)


Όσο συνηθισμένα κι αν είναι τα υλικά που χρησιμοποιεί, άλλο τόσο ασυνήθιστα είναι τα γλυπτά που δημιουργεί η Αν Κάρινγκτον. ...




Αντικείμενα καθημερινής χρήσης με την προσωπική της πινελιά, παίρνουν άλλη μορφή και δίνουν νέα διάσταση στα μαγειρικά σκεύη.

Με σπουδές στο Royal College of Art, στο Λονδίνο, θυμίζουμε ότι η εν λόγω καλλιτέχνης δημιούργησε κατόπιν «παραγγελίας» το Royal Jubilee Banner για τον εορτασμό του αδαμάντινου ιωβηλαίου της βασιλίσσας Ελισάβετ. Το λάβαρο κυμάτιζε στην πρύμνη του βασιλικού σκάφους «The Spirit of Chartwell» καθώς αυτό έπλεε από το Battersea έως τη London Bridge, κατά τη διάρκεια της πομπής στον Τάμεση για το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο, στις 3 Ιουνίου του 2012.


Η καινούργια σειρά έργων της ονόματι «Μπουκέτα και πεταλούδες» πήρε «σάρκα και οστά» από δεκάδες κουτάλια, μαχαίρια και πιρούνια. Πιο συγκεκριμένα, με λίγη παρατηρητικότητα θα διαπιστώσει κανείς ότι μια «τούφα» κουτάλια μπορεί να σχηματίσει τριαντάφυλλα ή ακόμη πιο εύκολα τουλίπες. Το αποτέλεσμα αυτών είναι εξαρετικά ρεαλιστικό, ενώ σε άλλες εφαρμογές τους και κυρίως διάτρητα δίνουν την αίσθηση ενός σαφώς πιο εύπλαστου υλικού. Παράλληλα, η καλλιτέχνης μεταχειρίζεται μέχρι και παλιά κουτάκια από μπύρες και αναψυκτικά για να σχηματίσει προτομές. 



Η συλλογή «μπουκέτα και πεταλούδες» συμπεριλήφθηκε στην πρώτη ατομική έκθεση της Κάρινγκτον με τίτλο «Pop goes the Weasel!», το περασμένο καλοκαίρι, στο Royal College of Art.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο