7 Φεβ 2018

O Tζιμ Κάρεϊ μας προτρέπει να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας στο Facebook (pics)


Μετά την αθώωσή του για την υπόθεση της αυτοκτονίας της πρώην του, είχαμε την πεποίθηση ότι θα κάνουμε αρκετό καιρό να ακούσουμε νέα του. ...



Ο Τζιμ Κάρεϊ βέβαια, έσπευσε να μας διαψεύσει πανηγυρικά, καθώς τουήταρε ότι θα «ξεφορτωθεί» τις μετοχές του στο Facebook και θα σβήσει την προσωπική του σελίδα, καθώς το κοινωνικό δίκτυο έβγαλε κέρδος από την ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Οκτώβριο, το Facebook κατέθεσε σχετικά στο Κονγκρέσο πως το φιλικά προσκείμενο στους Ρώσους περιεχόμενο «πέρασε» σε 126 εκατομμύρια Αμερικανούς κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών το 2016, αλλά και μετά το πέρας τους. 




I’m dumping my @facebook stock and deleting my page because @facebook profited from Russian interference in our elections and they’re still not doing enough to stop it. I encourage all other investors who care about our future to do the same. #unfriendfacebook


«Παρατάω τις μετοχές μου και σβήνω τη σελίδα μου στο Facebook γιατί έβγαλε κέρδος από την ρωσική παρέμβαση στις εκλογές μας και ακόμη δεν κάνουν αρκετά πράγματα για την σταματήσουν», γράφει το tweet του ηθοποιού. «Προτρέπω όλους τους υπόλοιπους επενδυτές που νοιάζονται για το μέλλον μας να κάνουν το ίδιο. #σβήσετοfacebook»

Την ίδια τακτική τήρησε και στην επίσημη σελίδα του, που πιο πριν κιόλας είχε ως εξώφυλλο ένα πορτρέτο του Μαρκ Ζούκερμπεργκ που από ό,τι φαίνεται ζωγράφισε ο ίδιος να χαμογελά δίπλα σε ένα dislike και στη λέξη fakebook (ψεύτικο βιβλίο). Τώρα βέβαια -και συγκεκριμένα από το βράδυ της Τρίτης- η σελίδα δεν υπάρχει πια.

Αμέσως μετά, ο Κάρεϊ απέστειλε μία δήλωση στο Business Insider επιχειρηματολογώντας σχετικά: «Για πολύ καιρό, η Αμερική απολάμβανε ένα γεωγραφικό πλεονέκτημα στον κόσμο με τους ωκεανούς να την προστατεύουν από δύο πλευρές. Τώρα τα social media έχουν δημιουργήσει διαδικτυακές γέφυρες, τις οποίες όσοι δεν θέλουν το καλό μας μπορούν να διασχίσουν κι εμείς το επιτρέπουμε. Κανένας τοίχος δεν πρόκειται να μας προστατεύσει από αυτό.

Πρέπει να ενθαρρύνουμε να υπάρχει περισσότερη επίβλεψη και προσοχή από τους ιδιοκτήτες των κοινωνικών δικτύων. Αυτή η εύκολη πρόσβαση πρέπει να είναι πιο υπεύθυνα διαχειρίσιμη. Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι οι ακτιβιστές επενδυτές να στείλουν ένα μήνυμα ότι πιο αξιόπιστη επίβλεψη είναι απαραίτητη. Αυτό που χρειάζεται τώρα ο κόσμος είναι καπιταλισμός με... επίγνωση.», εξηγεί ο Κάρεΐ. Το Facebook πάντως, δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής αναφορικά με την επίθεση του ηθοποιού...

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο