14 Φεβ 2018

Ελληνοτουρκικός συναγερμός σε ΑΝΤ1 και ΣKAI. Τι θα γίνει με τα «Τούρκικα»;


Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί από χθες το βράδυ τόσο στο Μαρούσι όσο και στο Φάληρο. ...



Η κατακόρυφη κλιμάκωση στην ένταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων με τον εμβολισμό Ελληνικού πλοίου από τουρκικό κοντά στα Ίμια και όσα ακολούθησαν μετά δεν ήταν δυνατό να αφήσει ανεπηρέαστους τους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς που με διαφορετικό τρόπο ο καθένας φιλοξενεί τουρκικές παραγωγές στο πρόγραμμά του.

Τα υψηλά νούμερα που σημειώνει στον ΑΝΤ1 η Anne οδήγησαν πριν λίγες ημέρες το κανάλι σε παραγγελία δεύτερης τουρκικής σειράς από την γειτονική χώρα η οποία είναι πιθανόν και να ακυρωθεί τις επόμενες ημέρες ενώ δεν είναι λίγοι και οι άνθρωποι εντός του σταθμού που ζητούν διακοπή προβολής και του Anne.

Μεγάλο πρόβλημα όμως υπάρχει και στον ΣKAI. Καθώς το σύνολο πλέον της ψυχαγωγίας με ναυαρχίδες του προγράμματος το «Survivor» και το καινούργιο ριάλιτι «Power of love» βασίζονται σε παραγωγές του Τούρκου καναλάρχη Ατζούν Ιλίτζαλι. Μάλιστα ήδη έχουν γίνει παραγγελίες στον Τούρκο και για την επόμενη σεζόν («Τhe Voice», «My style rocks», «Ελλάδα έχεις ταλέντο») και στην απίθανη περίπτωση που σπάσει η συμφωνία προβλέπεται καταβολή ρήτρας μαμούθ εκατομυρίων ευρώ. Στην περίπτωση του καναλιού του Φαλήρου τα πράγματα είναι σαφώς πολύ πιο δύσκολα αυτή τη στιγμή. Σε πρώτη φάση ίσως ακυρωθεί ο ένας μήνας κοινών ελληνοτουρκικών αγωνισμάτων εφόσον φυσικά το δεχθούν οι Τούρκοι παραγωγοί.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο