19 Ιαν 2018

Silver Alert: Έλληνες ηθοποιοί που χάθηκαν από τις οθόνες μας (vids)


Τις χρυσές εποχές της ιδιωτικής τηλεόρασης συμμετείχαν σε επιτυχημένες σειρές, κάνοντας τους τηλεθεατές ...
να τους αγαπήσουν ακόμα και με τους μικρούς ρόλους που κρατούσαν.




Ηθοποιοί, που έκαναν το πέρασμά τους από σίριαλ-θησαυρούς, γνώρισαν μεγάλη αναγνωρισιμότητα και απήχηση, η οποία δεν κράτησε, όμως, για πολύ, καθώς δεν συνέχισαν την πορεία τους στη μικρή οθόνη.

Η Καλλιρρόη Μυριαγκού είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις, που μετά τη σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης» αποτραβήχτηκε. Η Ματίνα Μανταρινάκη του σίριαλ, που προβάλλεται ακόμα και σήμερα με μεγάλη επιτυχία, έκανε κάποιες συμμετοχές σε δουλειές όπως στο «Κόκκινο Δωμάτιο», στις «Επτά θανάσιμες πεθερές», αλλά τα τελευταία χρόνια απέχει από την τηλεόραση. «Είναι δύσκολα τα πράγματα. Δεν γίνονται πολλές και καλές σειρές στην τηλεόραση και ο καθένας προσπαθεί να επιβιώσει όπως μπορεί. Ομως εμείς οι καλλιτέχνες έχουμε μάθει στα δύσκολα και γι' αυτό δεν φοβόμαστε» έχει αναφέρει.


Στην ίδια σειρά, αίσθηση είχε προκαλέσει και ο Στέργιος Νένες, ο οινοχόος, όπως τον αποκαλούσε ο Χάρης Ρώμας στο έργο. Ο αιώνιος έρωτας της Ματίνας, αν και πολλοί θα πίστευαν ότι θα έκανε καριέρα στη μικρή οθόνη μετά την επιτυχία του σίριαλ, αποφάσισε ότι δεν είναι αυτό που πραγματικά θέλει και ονειρεύεται. Είκοσι χρόνια μετά, μπορεί η φυσιογνωμία του να μην έχει ξεχαστεί λόγω των επαναλήψεων, αλλά εκείνος ζει πολύ μακριά από τον κόσμο της TV.



Η πρώτη μεγάλη επιτυχία στη ζωή του ήρθε με το «Εμείς κι εμείς» στο Mega. Ακολούθησε η σαρωτική επιτυχία του «Κωνσταντίνου και Ελένης» στον Ant1 και μετά… «κενό». Ο Βασίλης ή Μάνθος Φουστάνος των παραπάνω σίριαλ, ή κατά κόσμον Βασίλης Κούκουρας, εξαφανίστηκε από το λαμπερό χώρο της τηλεόρασης, όσο κι αν το προσπάθησε. Ο ίδιος έχει αποκαλύψει ότι αγάπησε την TV, προσπάθησε να συνεχίσει την καριέρα του αλλά η κρίση και οι δυσκολίες που προέκυψαν τον έκαναν να μείνει εκτός «συστήματος».



Ήταν το 2005, όταν ο Γιώργος Καπουτζίδης υπέγραφε και πρωταγωνιστούσε στη σειρά του Mega, «Στο Παρά 5». Η επιτυχία που γνώρισε όχι μόνο ο ίδιος, αλλά και οι υπόλοιποι ηθοποιοί, ήταν πρωτόγνωρη, τόσο στους πίνακες της Nielsen όσο και στην αγάπη που έδειξε ο κόσμος για εκείνους. Ένας από τους ρόλους που αγαπήθηκαν, αυτός της κοντής, της νύφης της Θεοπούλας. Η Κατερίνα Θεοχάρη χάρισε άφθονες δόσεις γέλιου στους τηλεθεατές, αλλά η συνέχεια της στο χώρο της τηλεόρασης δεν ήταν η αναμενόμενη. Κάποιες συμμετοχές και θέματα υγείας δεν της εξασφάλισαν την πορεία που η ίδια είχε ονειρευτεί.



Το όνομα Μελίνα Κυριακοπούλου μπορεί να μην σας λέει πολλά! Εκείνο, όμως, της Φρίντα στη σειρά «Στο παρά 5»; Η ξαδέρφη του Φώτη (Αργύρη Αγγέλου) υπήρξε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σειράς, αφού σε συνδυασμό με τον παραπάνω αποτέλεσαν αχτύπητο δίδυμο σε ατάκες. Η ίδια έχει παραδεχτεί ότι οι προτάσεις που ακολούθησαν δεν την εξέφραζαν, οπότε και θέλησε να αποστασιοποιηθεί.



Μέσα από το ίδιο σίριαλ, το κοινό γνώρισε και το Γεράσιμο Μιχελή, τον ηθοποιό που υποδύθηκε τον κακό του έργου ή αλλιώς τον άνδρα με τα μαύρα. Οι κριτικές που δέχτηκε ήταν θετικές, οι προτάσεις δεν έλειψαν, αλλά εκείνος αποφάσισε να αφοσιωθεί στην τέχνη του θεάτρου, αφού όπως έχει υποστηρίξει είχε ρόλους που απαιτούσαν διάβασμα και πολύωρες πρόβες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο