11 Ιαν 2018

Πέθανε ο κιθαρίστας των Motörhead, Έντι Κλαρκ (vid)


Ο Έντι Κλαρκ, κιθαρίστας και ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Motörhead, έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, σε ηλικία ...
67 ετών.





Ο Kλάρκ έχασε τη μάχη με το θάνατο στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν έπειτα από βαριά πνευμονία.

Γνωστός και ως «γρήγορος» («fast») ο Έντι Κλαρκ ήταν το τελευταίο εν ζωή ιδρυτικό μέλος της θρυλικής βρετανικής μπάντας, μετά το θάνατο του Φιλ Τέιλορ και του Lemmy. Στην επίσημη σελίδα του συγκροτήματος στο facebook αναφέρεται:


«Συντετριμμένοι σας μεταφέρουμε τα νέα που κι εμείς ακούσαμε νωρίτερα σήμερα. Ο Edward Allan Clarke -ή όπως όλοι τον γνωρίζουμε και τον αγαπάμε, Fast Eddie Clarke- πέθανε ήρεμα χθες στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν λόγω πνευμονίας».


Ο Κλαρκ γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1950 στο Λονδίνο και ξεκίνησε να παίζει κιθάρα σε μικρή ηλικία. Το 1976 -και μετά τη συμμετοχή του σε διάφορα συγκροτήματα- γνώρισε τον Φιλ «Philthy Animal» Τέιλορ, ο οποίος είχε μόλις γίνει μέλος των Motörhead και στους οποίους εντάχθηκε και ο ίδιος λίγο αργότερα. Το συγκρότημα γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τους δίσκους «Overkill» (1979), «Bomber» (1979), «Ace of Spades» (1980) και «Iron Fist» (1982), ενώ το ζωντανά ηχογραφημένο «No Sleep 'til Hammersmith» (1981) έφθασε στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ. Ο Κλαρκ έκανε πρώτα φωνητικά στα τραγούδια «Beer Drinkers and Hell Raisers», «I'm Your Witchdoctor», «Step Down» και «Emergency».


Ο Κλαρκ αποχώρησε από τους Motörhead το 1982 ενώ το συγκρότημα βρισκόταν σε περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αφορμή τα προβλήματα στις ηχογραφήσεις του ΕΡ «Stand by your Man» με την τραγουδίστρια των Plasmatics, Γουέντι Ο. Γουίλιαμς. Η τελευταία του ζωντανή εμφάνιση με το συγκρότημα έγινε στο «Palladium» της Νέας Υόρκης στις 14 Μαΐου 1982 και αντικαταστάθηκε από τον Μπράιαν Ρόμπερτσον των Thin Lizzy. Mετά την αποχώρησή του από την μπάντα έφτιαξε το συγκρότημα των Fastway, ωστόσο, το 2000, έπαιξε στη συναυλία για τα 25 χρόνια των Motörhead, η οποία κυκλοφόρησε σε ζωντανή ηχογράφηση τρία χρόνια αργότερα με τίτλο «Live at Brixton Academy».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο