10 Ιαν 2018

Η πορεία του Αγαμέμνονα


Η παράσταση «Αγαμέμνονας» των Κωνσταντίνου Χατζή και Γιώργου Κουμεντάκη, με τη Λήδα Πρωτοψάλτη και τον ...
Γιώργο Παπαπαύλου, επί σκηνής, η οποία παρουσιάστηκε για 4 μόνο sold out βραδιές στη σκηνή της Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης,




επιστρέφει αυτή τη φορά στο «θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ», κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 7 μ.μ., έως και τις 6 Φλεβάρη.

Το έργο αποτελεί μια συρραφή πάνω στον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου και την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη. Μέσω μιας μουσικής δωματίου σε συνδυασμό με τρεις φωνές, δύο ηθοποιούς και έναν μουσικό (βιολί), ξετυλίγεται μπροστά μας η πορεία προς τον πόλεμο της Τροίας. Εξιστορούνται η πορεία του Αγαμέμνονα, η αφορμή του πολέμου, η θυσία της κόρης του, ο ίδιος ο πόλεμος, η επιστροφή του στο Αργος και η τιμωρία που του επιφύλασσε η γυναίκα του. Αφορμή ο πόλεμος και η ίδια η φύση του. Τα αίτια, μέσα από το λόγο των δύο τραγικών ποιητών.

Συρραφή: Κωνσταντίνος Χατζής. Αποσπάσματα μετάφρασης: Κ. Χ. Μύρης. Σκηνοθεσία - φωτισμοί: Κωνσταντίνος Χατζής. Μουσική σύνθεση: Γιώργος Κουμεντάκης. Σκηνική εγκατάσταση: Γιώργος Μπούνιας. Επιμέλεια κοστουμιών: Βασιλική Σύρμα. Κίνηση: Χριστιάνα Φελούκα. Φωτογραφίες: Χάρης Γερμανίδης.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο