8 Ιαν 2018

Οι συγγραφείς που απεχθάνονται την κινηματογραφική έκδοση των έργων τους


Ποιοι θεωρούν ότι τα βιβλία τους καταστράφηκαν στη μεγάλη οθόνη...
Πολύς κόσμος θεωρεί ότι τα βιβλία χαλάν όταν μεταφερθούν στον κινηματογράφο. 




Την ίδια άποψη έχουν και μερικοί συγγραφείς που είδαν τα έργα τους να γίνονται ταινίες και πραγματικά μετάνιωσαν την ώρα και την στιγμή που έδιναν την άδεια.

Διαβάστε παρακάτω για κάποιους από αυτούς.


1. P.L. Travers - Mary Poppins: 


Για τον ίδιο η συγκεκριμένη ταινία ήταν ένα χαστούκι στο πρόσωπο! Ο ίδιος έκλαιγε μέχρι το τέλος της όταν την είδε, ενώ ζήτησε από την Disney να μην συνεχίσει επόμενες παραγωγές της.


2. Stephen King - Η λάμψη: 


Όπως ο ίδιος είχε πει θαύμαζε τον Stanley Kubrick και πίστευε ότι θα κάνει θαύματα με το έργο του, όμως απογοητεύτηκε απίστευτα από το αποτέλεσμα που είδε.


3. Anna Rice - Συνέντευξη με έναν Βρυκόλακα: 


Όταν είδε το casting είπε ότι δεν ήξερε πως ακριβώς αυτό θα μπορέσει να δουλέψει πάνω στο έργο για να βγει σωστό αποτέλεσμα. Βέβαια όταν είδε την ταινία εντυπωσιάστηκε με το πόσο καλή ήταν η προσέγγιση του σκηνοθέτη.


4. Winston Groom - Forrest Gump: 


Ο ίδιος ενοχλήθηκε πολύ από το τρόπο που το Χόλιγουντ αντιμετώπισε το έργο του, ενώ όταν ξεκίνησε να γράφει τη συνέχεια του δήλωσε ότι δεν πρέπει ποτέ κανένας συγγραφέας ν α αφήνει να μετατρέπουν σε ταινίες τα έργα του.


5. Anthony Burgess - Το κουρδιστό πορτοκάλι:



Όχι μόνο δεν του άρεσε καθόλου η ταινία που γυρίστηκε βασισμένη στο βιβλίο του, αλλά μετάνιωσε και που το έγραψε εξ αρχής!

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο