16 Δεκ 2017

Η ταινία "Η αυτοκρατορία των αισθήσεων", η διασημότερη ιερόδοuλος της Ιαπωνίας και το στυγερό της έγκλημα


Η Σάντα Άμπε γεννήθηκε σε πλούσια οικογένεια, μεγάλωσε μέσα στις ανέσεις, έλαβε την καλύτερη...
εκπαίδευση, αλλά η πορεία της ζωής της δεν ήταν ακριβώς αυτό που περίμεναν το οικογενειακό της περιβάλλον.




Στα 15 της βιάζεται από γνωστό της, και εγκαταλείπει την οικεία της από ντροπή. Αφου περιπλανίεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στους δρόμους του Τόκιο, αποφασίζει να γίνει γκέισα. Πηγαίνει σε σχολή για γκέισες, μαθαίνει όλα τα μυστικά από τις μεγαλύτερες, αλλά παρουσιάζει έναν δύστροπο χαρακτήρα αρκετά οξύθυμο, και την αποβάλουν από την σχολή.

Ξεκινάει να εργάζεται στο μεγαλύτερο οίκο ανοχής στο Τόκιο. Γίνεται η πιο δημοφιλής, αφού ουρές ανδρών ζητούν να βρεθούν ερωτικά μαζί της. Η φήμη της εξαπλώνεται μέχρι και στο παλάτι. Όμως ήταν κλεπτομανής και όταν πιάστηκε από τους πελάτες, εκδιώχθηκε και δεν μπόρεσε να δουλέψει ξανά στο Τόκιο.


Προσπάθησε να αλλάξει ζωή, να εργαστεί ως σερβιτόρα, όμως είχε εθιστεί στα χρήματα, και γρήγορα ξαναγύρισε στην πορνεία. Κατάφερε να ξαναχτίσει τον μύθο της, ως πολύ δυναμική, χωρίς όρια και ακούραστη. Είχε καταφέρει να έχει μόνιμους πελάτες τους πλουσιότερους Ιάπωνες.

Όλα αυτά συνέβεναν μέχρι που ερωτεύτηκε το στρατηγό Κιτσίσο Ίσιντα, ο οποίος όμως ήταν παντρεμένος. Στο μυαλό της συνάπτουν σχέση, όμως ο Κιτσίσο Ίσιντα έχει διαφορετική άποψη. Μπορεί να έχουν μια σχέση πάθους αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη σύζυγό του. 


Αυτό δεν μπόρεσε να το ανεχτεί η Σάντα Άμπε και άρχισε να τον απειλεί. Ο Κιτσίσο Ίσιντα αντί να φοβηθεί, το εξέλαβε σαν ερωτικό παιχνίδι. Μια μέρα η Σάντα τύλιξε ένα μαντήλι γύρω από το λαιμό του και τον έπνιγε, ο στρατιωτικός, αντί να αντιδράσει της ζητούσε να το επαναλάβει. Όταν κοιμήθηκε η Σάντα τον έπνιξε μέχρι θανάτου και με ένα μαχαίρι του έκοψε τα γεννητικά του όργανα.


Έφυγε από το ξενοδοχείο, αλλά 3 μέρες μετά συνελήφθη μετά από μαρτυρίες των εργαζομένων του ξενοδοχείου. Οι αστυνομικοί βρήκαν μια γυναίκα που είχε χάσει τα λογικά της, προσπαθούσε να ικανοποιηθεί σeξουαλικά με το κομμένο μόριο, ενώ δήλωνε ότι ο Κιτσίσο Ίσιντα δεν θα μπορούσε να την απατήσει ξανά. Προσπάθησε να αυτοκτονήσει, αλλά τελευταία στιγμή απετράπη από τις αστυνομικές δυνάμεις.


Το θέμα απασχόλησε όλη την Ιαπωνία, αφού το πελατολόγιο της ήταν όλη η αριστοκρατική τάξη της χώρας. Καταδικάστηκε μόνο σε 5 χρόνια φυλάκιση και έκτοτε εγκατέλειψε την πόλη και δεν ξαναγύρισε ποτέ.

Το 1976 η ιστορία της Σάντα Άμπε έγινε ταινία από τον σκηνοθέτη Ναγκίσα Οσίμα με τίτλο «Η αυτοκρατορία των αισθήσεων», η οποία προκάλεσε τα ήθη της εποχής για τις σκηνές σεξ και κέρδισε πολλά βραβεία.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο