5 Δεκ 2017

Πέθανε ο «πατέρας» μερικών από τα πιο διαχρονικά (και διάσημα) λογότυπα του κόσμου -Ο γραφίστας Ivan Chermayeff απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών


Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο Αμερικανός γραφίστας Ivan Chermayeff, δημιουργός μερικών εκ των διασημότερων λογοτύπων στον κόσμο. ...





Γεννημένος στο Λονδίνο το 1932, μετανάστευσε στις ΗΠΑ σε ηλικία 8 ετών. Σπούδασε στο Χάρβαρντ, στο Ινστιτούτο Σχεδίου του Σικάγου και στο Γέιλ. Διδάχτηκε από τον Paul Rand και θήτευσε δίπλα στον θρυλικό γραφίστα Alvin Lustig. Το 1956 άνοιξε το δικό του στούντιο και από το 1958 είχε σταθερή και γόνιμη συνεργασία με τον Tom Geismar.


Κατά τη διάρκεια της καριέρας του σχεδίασε πάνω από υπερ επιτυχημένα 100 logos για εταιρίες, δίκτυα ΜΜΕ, ινστιτούτα και επιχειρηματικούς ομίλους. Ανάμεσά τους τα λογότυπα των NBC, National Geographic, The Museum of Modern Art, Smithsonian και Mobil.



Εκτός από γραφίστας υπήρξε και καταξιωμένος illustrator υπογράφοντας αφίσες για τηλεοπτικές εκπομπές. Στην ιστορία έμεινε και το απέριττο γραφικό που ετοίμασε για την έκδοση των New York Times της 13ης Σεπτεμβρίου, όπου το U μοιάζει γκρεμισμένο, όπως ακριβώς οι Δίδυμοι Πύργοι.



Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο