15 Δεκ 2017

Καταιγίδες και χαλάζι από αύριο – Χριστούγεννα με άνοδο της θερμοκρασίας και Πρωτοχρονιά με χιόνια [χάρτες]


Καιρός με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι από αύριο. Αλλάζει το σκηνικό στα μέσα της εβδομάδας με ...
έντονο κρύο και χιόνια. Συνεχείς εναλλαγές ως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

.


Προσοχή στον καιρό Σάββατο και Κυριακή

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για τον καιρό Σάββατο και Κυριακή. Οι άνεμοι γίνονται νοτιάδες και θα σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Η ένταση των ανέμων θα είναι 7, 8 ακόμη και 9 μποφόρ.

Μαζί όμως έρχονται και πολύ έντονα φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά κ,αι σε περιοχές όπως το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο που ήδη έχουν πληγεί από την προηγούμενη κακοκαιρία.

Οι μετεωρολόγοι δεν αποκλείουν μάλιστα για το επόμενο 48ωρο νέα πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ σε πολλές περιοχές θα υπάρξουν προβλήματα από το χαλάζι.

Τα έντονα φαινόμενα θα διαρκέσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββάτου και ως το μεσημέρι της Κυριακής.

Το Σάββατο, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι σε Ιόνιο, Δυτική Πελοπόννησο, Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία, ενώ την Κυριακή τα φαινόμενα φαίνεται να περιορίζονται στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.


Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν και την Κυριακή


Αλλαγή σκηνικού από την Τρίτη

Ένα άλλο πρόσωπο θα δείξει ο καιρός από την Τρίτη. Οι νοτιάδες σταματούν και το σκηνικό αλλάζει με ένα ψυχρό κύμα που θα επηρεάσει κυρίως τα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ θα υπάρξουν και χιόνια στα ορεινά όλης της χώρας, αλλά από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο και πάνω.

Έτσι, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη έρχεται κρύο με χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ενώ ενδέχεται να χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας, όπως σε Φλώρινα και Πτολεμαΐδα.

Οι ανώτερες θερμοκρασίες που αναμένονται αυτές τις ημέρες θα είναι ως 7 βαθμούς στα βόρεια, κοντά στους 11 με 12 στα κεντρικά και ως 14 βαθμούς Κελσίου στα νότια.


Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Νέα αλλαγή του καιρού έρχεται την άλλη Πέμπτη το απόγευμα σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό.

Το κρύο θα “γλυκάνει” λίγο και το θερμόμετρο θα ανέβει 3 με 4 βαθμούς. Το σκηνικό θα είναι γενικά καλό χωρίς έντονα φαινόμενα ως τα Χριστούγεννα.

Ο καιρός όμως φαίνεται ότι μέχρι το τέλους του χρόνου θα είναι… αναποφάσιστος και έτσι αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων έρχεται ένα νέο ψυχρό κύμα που θα αλλάξει το σκηνικό ως την Πρωτοχρονιά, όπου η πρόβλεψη, αν και μακρινή, λέει ότι θα υπάρξει νέα κακοκαιρία με κύριο χαρακτηριστικό τα χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο