4 Δεκ 2017

Τρεις ελληνικές ταινίες που πρέπει να δεις - Έργα που θα συζητηθούν


Βρες καλή παρέα, άρπαξε έναν κουβά ποπ κορν και απόλαυσε τρεις εξαιρετικές ελληνικές ταινίες και καλή διασκέδαση! ...





Success Story

Σε σκηνοθεσία Νίκου Περάκη και με ένα πολλά υποσχόμενο cast: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Φιόνα Γεωργιάδη, Πάνος Μουζουράκης, Τόνια Σωτηροπούλου, Τζένη Θεωνά, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Βάσω Καβαλιεράτου, Ανδρέας Κωνσταντίνου.


Η ταινία αφηγείται την σύγκλιση και την σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων: αυτόν του αστού διανοούμενου Παναγή Πάνδωρα και της νέας και ανερχόμενης ηθοποιού Τζορτζίνας Τσελέπη, στο περιβάλλον μιας χώρας που καταποντίζεται στην δύνη της κρίσης.




Οι προσωπικές και κοινωνικές τους σχέσεις εξελίσσονται σε μια ατμόσφαιρα αρχαίας Πομπηίας, σε μια περίοδο έξι χρόνων (2008-2014) και ζωντανεύουν μέσα από τις αναδρομές (flash back) και τις αφηγήσεις των δύο ηρώων, που βλέποντάς τις προσδοκίες τους να διαψεύδονται, «βγάζουν» τα πιο ταπεινά τους ένστικτα και περνούν από τον έρωτα και τον ενθουσιασμό, στην απελπισία, την ματαίωση και την πρωτόγονη εκδίκηση. Είναι μια ιστορία για σχέσεις στην κρίση: Διαπροσωπικές, οικογενειακές και κοινωνικές, με ήρωες που εξωθούνται στα άκρα, όπως στην αρχαία τραγωδία. Αλλά στην σύγχρονη Ελλάδα η τραγωδία εύκολα καταλήγει σε κωμωδία



Στους κινηματογράφους από 2/11/17 σε συμπαραγωγή της Nova



Καζαντζάκης

Μετά τους Κωνσταντίνο Καβάφη, Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και Ιωάννη Βαρβάκη, ο Γιάννης Σμαραγδής βιογραφεί ακόμη έναν σπουδαίο Έλληνα, τον Νίκο Καζαντζάκη.


Με ένα crew ηθοποιών που υπόσχεται αδιαμφισβήτητη επιτυχία: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Στέφανος Ληναίος, Μαρίνα Καλογήρου, Θοδωρής Αθερίδης, Ζέτα Δούκα, Γιούλικα Σκαφιδά, Μαρία Σκουλά, Νίκος Καρδώνης.


Πρόκειται για μια πολυκύμαντη αναζήτηση του συγγραφέα, μέσα από όνειρα και ταξίδια σε τόπους που αγάπησε, διεκδικώντας να κατανοήσει βιωματικά τον Χριστό, τον Βούδα, τον Λένιν, για να καταλήξει, μέσω του Οδυσσέα του, στην «Κρητική Ματιά» η οποία τον οδήγησε στην κατάργηση του φόβου του θανάτου και στην κατάκτηση μιας ανώτερης ελευθερίας.

Μια ιστορία αγάπης, πίστης και δύναμης ενός συγγραφέα που μπόρεσε να ξεπεράσει τις αντιξοότητες και τη βαρβαρότητα της εποχής του και να μείνει το έργο του αιώνιο.

Στους κινηματογράφους από 23/11/17 σε συμπαραγωγή της Nova



Πολυξένη

Της Δώρας Μασκλαβάνου με τους Κάτια Γκουλιώνη, Ozgur Emre Yildirim, Λυδία Φωτοπούλου, Ακύλας Καραζήσης, Θέμις Πάνου.


Μια ταινία βασισμένη στην αληθινή ιστορία μιας Ελληνίδας της Πόλης, που πέθανε άπορη σε ψυχιατρείο. Η Πολυξένη υιοθετήθηκε το 1955 από το ζεύγος Σεριάδη, πλούσιους Έλληνες της Πόλης και μεγάλωσε εκεί μαζί τους. Το 1980, μετά το θάνατο του Μιχαήλ Σεριάδη, μένει μόνη με τη θετή μητέρα της. Την περιουσία τους εποφθαλμιούν συγγενείς, δικηγόροι και προικοθήρες, που όλοι προκαλούν την καχυποψία της ατίθασης και ιδιαίτερης Πολυξένης. Η εμμονή της με τη μητέρα της ορίζει τη ζωή.

Στους κινηματογράφους από 14/12/17 σε συμπαραγωγή της Nova

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο