12 Δεκ 2017

9+1 σοκαριστικοί θάνατοι που έγιναν στον τηλεοπτικό αέρα! Οι στιγμές που άφησαν τους τηλεθεατές με το στόμα ανοιχτό...


Δολοφονίες, αιφνίδιοι θάνατοι, αυτοκτονίες, κανιβαλισμοί ή φυσικές καταστροφές είναι...
κάποιες από τις πιο σοκαριστικές στιγμές που έχει βιώσει ο κόσμος. Ωστόσο, πολλά από αυτά τα στιγμιότυπα έγιναν ακόμα πιο τραγικά, καθώς μεταδόθηκαν ζωντανά στην τηλεόραση.





Δείτε τα γεγονότα που προβλήθηκαν σε live μετάδοση προκαλώντας σοκ:

1. Στις 12 Οκτωβρίου του 1960, κατά τη διάρκεια ενός πολιτικού ντιμπέιτ, ο Ιάπωνας πολιτικός Inejiro Asanuma δολοφονήθηκε με ένα σπαθί σαμουράι από τον 17χρονο Otoya Yamaguchi. Ο νεαρός έσπευσε στην σκηνή και μαχαίρωσε τον πολιτικό ανάμεσα στα πλευρά, σκοτώνοντας τον.




2. Ο κωμικός Richard Beltzer «στραγγαλίστηκε» από τον πυγμάχο Hulk Hogan, στην εκπομπή του το 1985. Ο Beltzer ζήτησε από τον Hogan να παρουσιάσει κάποιες κινήσεις πυγμαχίας, με τον Hogan να κάνει κεφαλοκλείδωμα στον παρουσιαστή, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του. Από την πτώση του στο έδαφος, ο Beltzer χτύπησε το κεφάλι του και μετά από λίγη ώρα ανέκτησε τις αισθήσεις του, ενώ αιμορραγούσε. Ευτυχώς δεν έπαθε κάτι σοβαρό, αλλά οι τηλεθεατές έμειναν άναυδοι με αυτό που είδαν σε live σύνδεση.




3. Στις 15 Απριλίου 1984, ο κωμικός Tommy Cooper έπαθε καρδιακή προσβολή, ενώ μετέδιδε ζωντανά στην τηλεόραση κάποιο από τα νούμερα του. Το κοινό που τον παρακολουθούσε, θεώρησε πως οι αντιδράσεις του ήταν μέρος της παράστασης και συνέχισε να γελάει. Ωστόσο, ο κωμικός πέθανε μετά από λίγο.




4. Στις 15 Ιουλίου 1974, η Christine Chubbuck, παρουσιάστρια ειδήσεων στο κανάλι WXLT-TV της Φλόριντα, αυτοκτόνησε ενώ διάβαζε τα τελευταία νέα. Πριν αυτοκτονήσει, η ίδια διάβασε το εξής: «Τηρώντας την πολιτική του Channel 40 του να σας φέρνει τα τελευταία, ζωντανά νέα από "αίμα και έντερα", θα δείτε άλλη μια πρωτιά, μια απόπειρα αυτοκτονίας».




5. Ο Ρουμάνος δικτάτορας, Νικολάε Τσαουσέσκου, μαζί με τη σύζυγό του, Ελενα, εκτελέστηκαν τα Χριστούγεννα του 1989. Η εκτέλεση μεταδόθηκε ζωντανά από τη ρουμανική τηλεόραση.




6. Την 1η Δεκεμβρίου 1969 μεταδόθηκε ζωντανά το «The Draft lottery», όπου επιλέγονταν τυχαία ημερομηνίες γέννησης των αντρών που θα καλούνταν να πολεμήσουν στον πόλεμο του Βιετνάμ. Η πρώτη ημερομηνία γέννησης που επιλέχθηκε ήταν 14 Σεπτεμβρίου.




7. Το 2011 δύο Ολλανδοί παρουσιαστές έγιναν κανίβαλοι, καθώς ο ένας έφαγε λίγο από τον άλλον. Κομμάτια από το σώμα και των δυο αφαιρέθηκαν χειρουργικά -του ενός από τα οπίσθια και του άλλου από την κοιλιακή περιοχή- και αφού μαγειρεύτηκαν, οι δυο παρουσιαστές τα έφαγαν.




8. Στις 20 Αυγούστου 1987, ένας άντρας ονόματι Gary Stollman διέκοψε ένα ζωντανό δελτίο ειδήσεων και απαίτησε από τον παρουσιαστή David Horowitz να διαβάσει μια γραπτή δήλωση σχετικά με τη CIA και τους εξωγήινους.



9. Στις 23 Μαΐου 1999, στο ζωντανό πρόγραμμα WWF, μετά από ένα λάθος στον εξοπλισμό της εκπομπής, ο παλαιστής Owen Hart έπεσε από ύψος 24 σχεδόν μέτρων, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.



10. Στις 17 Οκτωβρίου 1989, λίγο πριν την έναρξη του τρίτου παιχνιδιού ανάμεσα στις ομάδες Oakland Athletics και San Francisco Giants στο Σαν Φρανσίσκο, έγινε μεγάλος σεισμός 6,9 ρίχτερ, ο οποίος μεταδόθηκε ζωντανά στην τηλεόραση.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο