21 Δεκ 2017

Στην Αθήνα το 85ο Παγκόσμιο Συνέδριο Βιβλιοθηκών


Το Συνέδριο θα έχει διάρκεια πέντε ημερών και συνοδεύεται από μεγάλη εμπορική έκθεση με ...
πάνω από 80 εκθέτες σε ένα εκθεσιακό χώρο μεγαλύτερο των 1.000 τμ.




To 85ο Διεθνές Συνέδριο Βιβλιοθηκών και Πληροφόρησης (World Library and Information Congress, WLIC), το σημαντικότερο γεγονός στο χώρο των βιβλιοθηκών και της πληροφόρησης θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2019.

Κάθε χρόνο η διοργάνωση αυτή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών (International Federation of Library Associations and Institutions- IFLA) προσελκύει περισσότερους από 3.500 συνέδρους, από 120 και πλέον διαφορετικές χώρες. Είναι δε κομβικής σημασίας για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις βιβλιοθήκες και την πληροφόρηση, καθώς προσφέρει πολλές ευκαιρίες στους συμμετέχοντες για δικτύωση, επιστημονική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Το Συνέδριο θα έχει διάρκεια πέντε ημερών και συνοδεύεται από μεγάλη εμπορική έκθεση με πάνω από 80 εκθέτες σε ένα εκθεσιακό χώρο μεγαλύτερο των 1.000 τμ.

«Η επιλογή της Αθήνας ως πόλης διεξαγωγής του σημαντικού αυτού συνεδρίου έρχεται να προστεθεί στα άλλα μεγάλα συνέδρια που διεκδικήσαμε με επιτυχία» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι η προσέλκυση μεγάλων διοργανώσεων αποτελεί στρατηγική επιλογή για τον δήμο Αθηναίων.

Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε επίσης ότι το 85ο Διεθνές Συνέδριο Βιβλιοθηκών και Πληροφόρησης θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο της κορυφαίας διοργάνωσης «Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018», που από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Απρίλιο του 2019, θα φέρει την ελληνική πρωτεύουσα στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος για το βιβλίο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων συνεχάρη το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών (Athens Convention and Visitors Bureau- ACVB) της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων για την καθοριστική συμβολή του, που μέσα από τη συνεργασία του με αρμόδιους φορείς, έχει να παρουσιάσει σημαντικές επιτυχίες, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το Διεθνές Συνέδριο Μαρινών της ICOMIA, που θα γίνει στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2018

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο