7 Νοε 2017

Γιατί κάποιοι ζητούν τον αποκλεισμό του Casey Affleck από τα Όσκαρ


Μία διαδικτυακή καμπάνια θέλει τον μικρό αδερφό του Affleck να λείπει από τη φετινή τελετή της Ακαδημίας.
Ανάμεσα στο τεράστιο κύμα κατηγοριών...
περί σeξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, που στοχοποεί μεγάλα ονόματα του κόσμου του Hollywood, μία καμπάνια στοχεύει στον αποκλεισμό του Casey Affleck από την επόμενη τελετή των Όσκαρ.




Οι ηθοποιοί που κερδίζουν Όσκαρ συνήθως καλούνται την επόμενη χρονιά για να ανακοινώσουν το νικητή και διάδοχο του αντίθετου φύλου στη κατηγορία τους, πράγμα που σημαίνει πως ο Affleck, που πήρε το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στη φετινή τελετή απονομής για τη ταινία Manchester By The Sea, είναι πιθανό να ανακοινώσει το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού για την ερχόμενη χρονιά.

Αλλά μία διαδικτυακή καμπάνια του Change.org που απευθύνεται στην Ακαδημία και το νέο της πρόεδρο, John Bailey, ζητά ο Affleck να αποκλειστεί από τη τελετή με αφορμή τις κατηγορίες περί σeξουαλικής παρενόχλησης προς το πρόσωπό του που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας πέρυσι.

"Υπό το πρίσμα των αποκαλύψεων πως ο Harvey Weinstein παρενοχλεί και κακοποιεί γυναίκες εδώ και δεκαετίες, τα βραβεία Όσκαρ ψήφισαν πρόσφατα να αποσύρουν τη συμμετοχή του Weinstein," γράφει η καμπάνια, "αλλά γνωρίζατε πως ένας άλλος κατηγορούμενος για σeξουαλική παρενόχληση πρόκειται να πάρει μέρος στη τελετή του 2018;"

Η καμπάνια συνεχίζει αναφέροντας τους ισχυρισμούς περί σeξουαλικής παρενόχλησης που έγιναν κατά του Affleck το 2010, όπου μία παραγωγός και μία κινηματογραφίστρια στο πλατό του ντοκιμαντέρ του Affleck, 'I'm Still Here', έκαναν ξεχωριστές μηνύσεις κατηγορώντας τον ηθοποιό για παρενόχληση.

H μία γυναίκα ισχυρίστηκε πως ο Affleck μπήκε στο κρεβάτι της την ώρα που κοιμόταν και άρχισε να της χαϊδεύει τη πλάτη. Η άλλη γυναίκα ισχυρίστηκε πως ο Affleck ενθάρρυνε έναν άνδρα μέλος της παραγωγής να της δείξει το μόριό του και πως ο Affleck της ζήτησε να μείνει στο δωμάτιο ξενοδοχείου του κι όταν εκείνη αρνήθηκε "την άρπαξε."

Ο Affleck αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και οι δύο περιπτώσεις διευθετήθηκαν εκτός δικαστηρίου. Κατά τη διάρκεια της καμπάνιας του Affleck για τα Όσκαρ την περασμένη χρονιά, ο εκπρόσωπός του δήλωσε: "Οι διαφορές έχουν επιλυθεί με αμοιβαία ικανοποίηση και των δύο πλευρών και οι αγωγές απορρίπτονται."

"Σύμφωνα με την παράδοση, [ο Affleck] θα παρουσιάσει το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού αυτή τη χρονιά," συνεχίζει η καμπάνια του Change.org. "Με αυτές τις απίστευτες κατηγορίες εναντίον του, η Ακαδημία θα πρέπει να αναλάβει δράση και να ακυρώσει αυτό το προνόμιο τη φετινή χρονιά."

Αφού συγκέντρωσε πάνω από 19.000 υπογραφές, η διαδικτυακή καμπάνια έφτασε στον CEO των Όσκαρ, Dawn Hudson, ο οποίος αποκάλυψε πως η Ακαδημία "σκέφτεται" την πρόταση.

Η επιτυχία του Affleck στα περσινά βραβεία, μετά τις κατηγορίες για σeξουαλική παρενόχληση, έγειρε αρκετές αντιρρήσεις. Η ειρωνεία δε ήταν πως η ηθοποιός Βrie Larson, που βραβεύτηκε την προηγούμενη χρονιά για τον ρόλο της ως θύμα σeξουαλικής βίας στη ταινία Room, αναγκάστηκε λόγω της παράδοσης, να παραδώσει στον Affleck το Όσκαρ.

Η Larson αρνήθηκε να χειροκροτήσει ή να έχει οποιαδήποτε επαφή με τον Affleck κατά τη διάρκεια της περσινής τελετής, ενώ δήλωσε στο Vanity Fair: "Νομίζω πως οτιδήποτε κι αν έκανα στη σκηνή μίλησε από μόνο του. Είπα ο,τι είχα να πω για το συγκεκριμένο θέμα."

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο