8 Νοε 2017

Πρεμιέρα για το θρυλικό μιούζικαλ "Γοργόνες καί Μάγκες" του Γιάννη Δαλιανίδη στο θέατρο BROADWAY


Το δημοφιλέστερο μιούζικαλ του Ελληνικού κινηματογράφου, του αξέχαστου σκηνοθέτη & σεναριογράφου ...
ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΛΙΑΝΙΔΗ και της FINOS FILM σε μουσική του συνθέτη ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ και στίχους του στιχουργού ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, για πρώτη φορά στη σκηνή σε Θεατρική διασκευή - Σκηνοθεσία ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΛΑΡΗ




Για πρώτη φορά στην θεατρική σκηνή ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧOΣ ερμηνεύει τα τραγούδια της παράστασης με ζωντανή ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του ΑΝΤΩΝΗ ΓΟΥΝΑΡΗ


Στον ρόλο του Παναγή ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ


ΑΠΟ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

«Γοργόνες και Μάγκες», μια απο τις πιο επιτυχημένες κινηματογραφικές παραγωγές της FINOS FILM, το πιο δημοφιλές και διαχρονικό Ελληνικό μιούζικαλ του μαίτρ του είδους, του μεγάλου δημιουργού Γιάννη Δαλιανίδη, που άφησε εποχή με το ταλέντο του, την χαρακτηριστική του γραφή και την διαχρονική του ματιά, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην σκηνή του πλήρως ανακαινισμένου Θεάτρου Broadway, σε θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη. 

Ενα ταξίδι στην μαγευτική Ύδρα της δεκαετίας του ’60, που όπως έλεγε ο Δημήτρης Χόρν ... «έχεις την αίσθηση ότι όλα είναι μέσα στο φώς – τίποτε δεν μένει κρυμμένο, ούτε και οι αμαρτίες των ανθρώπων»..., θα ξαναζήσουν οι θεατές μέσα απο την ταινία σύμβολο του καλού Ελληνικού κινηματογράφου και παράλληλα ένα επετειακό και πολιτιστικό γεγονός, αφού στις 2 Δεκεμβρίου του 2018 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη προβολή της. 

Οι ερμηνείες της αφρόκρεμας των ηθοποιών που λατρεύτηκαν, τα τραγούδια και οι μελωδίες που άφησαν εποχή, τα γεμάτα Ελληνικό φως σκηνικά και οι απίστευτες κωμικές στιχομυθίες και ατάκες του σεναρίου που γαλούχησαν γενιές και γενιές, παίρνουν πάλι ζωή σε μια λαμπερή υπερπαραγωγή με 34 ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές στο «καινούργιο» ΘΕΑΤΡΟ Broadway, σε θεατρική διασκευή-σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη, που έχει σφραγίσει τα τελευταία χρόνια την Αθηναϊκή θεατρική σκηνή με πολλές εμπορικές επιτυχίες.

Με σεβασμό αντάξιο της ιστορίας του Ελληνικού μιούζικαλ που αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο, πλημμυρισμένο από τα τραγούδια «Θα πιώ απόψε το φεγγάρι», «Άνοιξε πέτρα», «Καμαρούλα μια σταλιά», «Ο άντρας που θα παντρευτώ» κ.ά. σε μουσική του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη και μαέστρου Μίμη Πλέσσα, σε σκηνογραφία του Μανόλη Παντελιδάκη, υπό τη μουσική διεύθυνση του καταξιωμένου μουσικοσυνθέτη και ενορχηστρωτή Αντώνη Γούναρη και την ζωντανή εμφάνιση για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή του πλέον χαρισματικού και αγαπημένου σύγχρονου ερμηνευτή Γιάννη Πλούταρχου, οι μεγαλύτεροι θα ερωτευτούν ξανά και οι νεότεροι θα ζήσουν στιγμές που έγραψαν ιστορία.

Την παράσταση θα φιλοξενήσει το ιστορικό θέατρο της οδού Πατησίων (και Αγ. Μελετίου 61), «Broadway», που ανακαινίζεται ριζικά και διαμορφώνεται σε ένα σύγχρονο θέατρο χωρητικότητας 700 θέσεων, ανοίγοντας και αυτό μία νέα σελίδα στην σημαντική 45χρονη ιστορία του.


Υπόθεση:

Ένας μανιώδης ραλίστας, ο Πέτρος (Θανάσης Ευθυμιάδης) γιός εργολάβου οικοδομών, ο οποίος αδιαφορεί παντελώς για την παλιομοδίτικη κατά τη γνώμη του δουλειά του πατέρα του (Τάσος Κωστής), μαθαίνει εμπιστευτικά ότι σε κάποιο άγονο νησί πρόκειται να γίνουν μεγάλα τουριστικά έργα κι αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί για να μην χάσει την μερίδα του λέοντος. Προτείνει και πείθει τον πατέρα του να αγοράσουν οικόπεδα, αλλά το μυστικό, χάρη στον αφελή αλλά πονηρούλη κολλητό του τον «Γρίπη» (Γιώργος Γαλίτης) φθάνει και στα αυτιά της Φλώρας (Ζέτα Δούκα), δυναμικής, όμορφης και γνωστής ιδιοκτήτριας κλαμπ στην Αθήνα. Η Φλώρα καταφθάνει στο νησί πριν από τον Πέτρο και ξεκινάει να ρίχνει τα δίχτυα της ώστε να εξαγοράσει πρώτη γη για να κάνει τις επενδύσεις της. Η συνάντηση του Αθηναίου ζεν πρεμιέ ραλίστα και της πανέξυπνης και σικάτης Αθηναίας Φλώρας, ως ανταγωνιστές, ταράζει τα νερά στο νησί αλλά και τις καρδιές κάποιων κατοίκων που τα βέλη του έρωτα τις καρφώνουν και τις ξεσηκώνουν. Η Μαρίνα (Μαρία Κορινθίου), η κόρη του ταβερνιάρη του Παναγιώτη (Γιάννης Βογιατζής), ερωτεύεται τον Πέτρο, ενώ η όμορφη Φλώρα καταγοητεύει τους άνδρες του νησιού και ιδιαίτερα τον λεβέντη ψαρά Νικόλα (Παναγιώτης Πετράκης), προκαλώντας πόνο στην καρδιά αλλά και ζήλια στην ανυποψίαστη μνηστή του Χρύσα (Αγγελική Λάμπρη) ... Εντελώς αναπάντεχα όμως, ο έρωτας τυφλώνει με την πρώτη ματιά την Φλώρα όταν αντικρύζει τον κομψό και με ευγενική καταγωγή Ιάσωνα (Γιώργος Βάλαρης) γιό της Αρχόντισσας του νησιού (Έφη Παπαθεοδώρου) η οποία ανησυχεί για τα τεκταινόμενα στο νησί και εκεί τα πράγματα περιπλέκονται ... Το τι θα συμβεί θα το δείτε στην σκηνή του Broadway μέσα από μια παράσταση με άρωμα Ελλάδας, με πολύ γέλιο, αναπάντεχες εξελίξεις και καταπληκτικό φινάλε !


Πρωταγωνιστούν:

Ζέτα Δούκα, Θανάσης Ευθυμιάδης, Μαρία Κορινθίου, Παναγιώτης Πετράκης, Γιώργος Γαλίτης, Αγγελική Λάμπρη, Γιώργος Βάλαρης, Πέτρος Ξεκούκης, Αιμίλιος Ράφτης, Ηρώ Δημητριάδου και ο Τάσος Κωστής. 

Στον ρόλο της αρχόντισσας η ‘Εφη Παπαθεοδώρου 

Στον ρόλο του Παναγή, μετά απο 50 χρόνια, σε μία εμφάνιση σταθμό ο Γιάννης Βογιατζής

Μαζί τους στο τραγούδι η ‘Αρτεμις Ματαφιά πλαισιωμένη από χορευτές και ηθοποιούς.

Τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει ζωντανά στην σκηνή ο Γιάννης Πλούταρχος

Συμμετέχει 7μελής ζωντανή ορχήστρα

Υπό τη μουσική διεύθυνση του Αντώνη Γούναρη


Χορευτές (με αλφαβητική σειρά): 

Νίκος Γιάννης, Ρομίνα Κοστέα, Έλενα Κοτίδου, Έμιλυ Λούμπα, Κλέλια Μενελάου, Δαμιανός Μέτσο, Νικόλας Παπαδάτος, Αθανάσιος Πισανίδης, Μαριφίλια Σκλαβούνου, Κωνσταντίνος Φρίγγας


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Γιάννης Δαλιανίδης

Διασκευή- Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης

Μουσική: Μίμης Πλέσσας

Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Ενορχήστρωση – Μουσική διεύθυνση: Αντώνης Γούναρης

Χορογραφίες: Μάρκος Γιακουμόγλου

Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου 

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Δραματολόγος: Μαριλένα Παναγιωτοπούλου

Ειδικός συνεργάτης: Κων/νος Λέλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Δάφνη Ζαχαριάδου

Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Ελεάνα Πλέσσα 

Φωτογράφος: Σταύρος Χαμπάκης

Hair stylist: Τρύφωνας Σαμαράς

Μακιγιάζ: Κυριάκος Κωνσταντινίδης για την Golden Rose – LONDESSA S.A.

Video trailer: RGB Studios

Κατασκευή σκηνικού – κατασκευαστική ανακαίνιση θεάτρου Παναγιώτης Ευαγγελίου 

Τα κοστούμια της κ. Ζέτας Δούκα και της κ. Μαρίας Κορινθίου υπογράφει ο Γιάννης Τόγκος για την KATHY HEYNDELS

Tα κοστούμια του κ. Γιώργου Βάλαρη υπογράφει ο Νίκος Αποστολόπουλος.

Κοσμήματα Σοφία Δριστέλα

Υποδήματα Spiero


ΘΕΑΤΡΟ BROADWAYΑγ. Μελετίου 61 & Πατησίων

Τηλ.: 2108654787 - 2110125784


ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Διάρκεια: 2:15 ώρες με διάλειμμα

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ: 7 μ.μ.

ΠΕΜΠΤΗ: 9 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 9 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ: 6 μ.μ. και 9 μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ: 7 μ.μ.


ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ: 40 euro

Α’ ΖΩΝΗ: 28 euro

Β’ ΖΩΝΗ 22 euro

Γ ‘ΖΩΝΗ 15 euro


Ειδικές τιμές για ΑΜΕΑ, Άνω των 65, Φοιτητές και Ανέργους

Ειδικές τιμές για παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών

Ειδικές τιμές για γκρουπ 


Προπώληση: 

ticketservices.gr, στα καταστήματα PUBLIC και στο tickets.public.gr


https://www.ticketservices.gr/event/gorgones-kai-magkes

και 

http://tickets.public.gr/event/gorgones-kai-magkes 




Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο