9 Νοε 2017

Ποια θα αντικαταστήσει την Αριέττα Μουτούση στη «Φθινοπωρινή ιστορία»;


Μετά την αποχώρηση της Αριέττας Μουτούση, λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα της παράστασης «Φθινοπώρινη Ιστορία» του...
Αλεξέι Αρμπούζωφ που ανέβαλε την αρχική πρεμιέρα της παράστασης, έγινε γνωστό ποια θα την αντικαταστήσει. 





Τελικά εκείνη που θα σταθεί στο πλευρό του Χάρη-Εμμανουήλ Αγγουράκη δεν είναι άλλη από την Άννα Παπαμάρκου τη σκηνοθέτη της παράστασης και η πρεμιέρα αναμένεται για τις 16 Δεκεμβρίου. 

Σαράντα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση της «Φθινοπωρινής Ιστορίας» στην Ελλάδα με πρωταγωνιστές τους Έλλη Λαμπέτη και Μάνο Κατράκη, η Άννα Παπαμάρκου μαζί με τον Χάρη-Εμμανουήλ Αγγουράκη παρουσιάζουν πάλι το έργο στο αθηναϊκό κοινό. 

Από το 1977 μέχρι σήμερα, το έργο έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, συναρπάζοντας το ελληνικό κοινό με την τρυφερότητα, την κωμική σπιρτάδα και τους κινηματογραφικούς του ρυθμούς. Μετά την επιτυχία της «Νοσταλγού» του Α. Παπαδιαμάντη, η Άννα Παπαμάρκου επιστρέφει στο θέατρο Αλκμήνη.

Άννα Παπαμάρκου

Σύμφωνα με την υπόθεση ο Ροντιόν, είναι ένας σοβαρός, τυπικός, και ευέξαπτος άνδρας που έχει χάσει νωρίς τη γυναίκα του και έκτοτε ζει μοναχικά αφοσιωμένος στην ομαλή λειτουργία του παραθαλάσσιου ιαματικού κέντρου, στο οποίο είναι αρχίατρος. Η Λίντια είναι πρώην αρτίστα, είναι εύθυμη και εξωστρεφής, παρ’ όλες τις απώλειες στη ζωή της. Αποφασισμένη να χαρεί κάθε στιγμή, έρχεται για αναψυχή και παραβαίνει όλους τους κανόνες του ιαματικού κέντρου. Η πρώτη τους συνάντηση είναι μια μετωπική σύγκρουση στα όρια του κωμικού. Το ίδιο και η δεύτερη. Η εκρηκτική τους χημεία παρακινεί την περιέργεια του ενός για τον άλλο. Σύντομα αρχίζουν να δημιουργούν γέφυρες μεταξύ τους και ανακαλύπτουν πως βαθιά μέσα τους σιγοκαίει η ίδια ανάγκη του κάθε ανθρώπου: ν’ αγαπήσει και ν’ αγαπηθεί …
Πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο