9 Νοε 2017

Απαντήσεις για το Θεσσαλικό Θέατρο - Μετά τις αιχμές των παρατάξεων της αντιπολίτευσης


Απάντηση στην κοινή επιστολή των παρατάξεων της αντιπολίτευσης σχετικά με τη διαδικασία επιλογής του...
καλλιτεχνικού διευθυντή του Θεσσαλικού Θεάτρου εξέδωσε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, Πάνος Σάπκας, με τη συνυπογραφή της προέδρου του ΔΣ του Θεσσαλικού Θεάτρου, Βιβής Τσεκούρα.




Σ αυτήν αναφέρονται τα εξής: «Αλγεινή εντύπωση και πολλές απορίες, μας προκάλεσε η επιστολή στον τοπικό Τύπο των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου, Κ. Τζανακούλη, Εκτ. Νασιώκα και Ντ. Διαμάντου, όπως και των εκπροσώπων τους στο Δ.Σ. του Θεσσαλικού Θεάτρου, με την οποία αφήνουν σαφείς αιχμές για τις διαδικασίες που ακολουθούνται στο θέμα της επιλογής Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Καταρχάς, στην επιστολή δεν αναφέρεται η συνεδρίαση του ΔΣ του Θεσσαλικού στις 12 /10/2017 με θέμα «Έλεγχος στοιχείων φακέλου των υποψηφίων για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή». Σύμφωνα με το πρακτικό, η έγκριση των 12 από τους 13 υποψήφιους για τη θέση, λόγος για τον οποίο στην επιστολή σας μας εγκαλείτε, ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ με τη θετική ψήφο των εκπροσώπων των παρατάξεών σας κ.κ. Νίκο Μπαρά από την παράταξη της Ρ. Καραλαριώτου, Μαρία Αγραφιώτη από την παράταξη Κ. Τζανακούλη και Μαρία Νούσια από την παράταξη Ντ. Διαμάντου. (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 52/2017 από το Πρακτικό 9/2017).

Ελήφθη δε υπόψη η τελευταία τροπολογία του νόμου 4479/2017 άρθρο 30, με βάση το οποίο οι καλλιτεχνικοί διευθυντές «δύνανται να προσλαμβάνονται ανεξαρτήτως κατοχής τίτλου συγκεκριμένης εκπαιδευτικής βαθμίδας, εξαιρουμένης της ΥΕ εκπαιδευτικής βαθμίδας».

Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση δεν αφορούσε στην αξιολόγηση των στοιχείων των φακέλων. Σύμφωνα με το πρακτικό αφορούσε την εξέταση του εμπρόθεσμου της κατάθεσης και την προσκόμιση των απαιτούμενων από την Προκήρυξη δικαιολογητικών. Η αξιολόγηση των δικαιολογητικών είναι θέμα επόμενης συνεδρίασης. 

Δευτερευόντως, η δημοσιοποίηση στοιχείων από τους φακέλους των υποψηφίων δεν είθισται μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Κι αναρωτιόμαστε: Γιατί όλος αυτός ο ορυμαγδός; Προς τι οι χαρακτηρισμοί και οι υποδείξεις να ακολουθήσουμε απαρέγκλιτα την νόμιμη και διαφανή διαδικασία. Τι προσάπτετε τελικά και για ποιο λόγο;

Αυτό το κλίμα δεν βοηθάει ούτε τη διαδικασία, ούτε το Θεσσαλικό Θέατρο που όλοι θέλουμε να συνεχίσει να προσφέρει υψηλού επιπέδου ψυχαγωγία.

Η Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει ότι πορεύεται με τις αρχές της νομιμότητας, της ισοτιμίας και της διαφάνειας κι έτσι θα συνεχίσει.

Κατανοούμε το μεγάλο ενδιαφέρον της αντιπολίτευσης για τον σημαντικό αυτό θεσμό κι είμαστε (όπως πάντα) ανοιχτοί στη συνεργασία και τη συνεννόηση, έτσι ώστε στο μέλλον να αποφύγει τέτοιου είδους σφάλματα που την εκθέτουν.

ΠΑΝΟΣ ΣΑΠΚΑΣ, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων

ΒΙΒΗ ΤΣΕΚΟΥΡΑ, Πρόεδρος ΔΣ Θεσσαλικού Θεάτρου».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο