28 Νοε 2017

ΖΑΚΥΝΘΟΣ - Δημοτικό Θέατρο: Νέα μελέτη ετοιμάζεται από εταιρεία για να σταλεί στη Διαχειριστική Αρχή


Θέμα χρόνου είναι η ολοκλήρωση της δουλειάς που γίνεται από ιδιωτική εταιρεία για να συνταχθεί νέα μελέτη που αφορά το Δημοτικό Θέατρο και...
για το λόγο αυτό βρέθηκαν στο νησί πριν από λίγες ημέρες ειδικοί τεχνικοί που επισκέφθηκαν τους χώρους του Θεάτρου.




Οι πληροφορίες του –Ε- αναφέρουν πως οι μελέτες που έχουν γίνει για τον ήχο και το φωτισμό στο Δημοτικό Θέατρο είναι άχρηστες και για το λόγο αυτό κλήθηκαν από το Δήμο ειδικευμένα άτομα για τη σύνταξη νέων. Η εταιρεία που ανέλαβε έστειλε εδώ τους ειδικούς και η δουλειά συνεχίζεται. 

Ωστόσο η μία χρονική καθυστέρηση διαδέχεται την άλλη και ως εκ τούτου υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με την έγκριση της χρηματοδότησης από τα ευρωπαϊκά προγράμματα που έχουν αυστηρά χρονοδιαγράμματα.

Υπενθυμίζεται πως το έργο του Δημοτικού Θεάτρου Ζακύνθου απασχόλησε για μια ακόμα φορά το Περιφερειακό Συμβούλιο και στη συνεδρίαση που έγινε στη Ζάκυνθο στις 21 Οκτωβρίου όπου εκεί τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης από την πλευρά του συμβούλου της πλειοψηφίας Θεόδωρου Καμπίτση. 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων νήσων έχει εγκρίνει προ πολλού τη χρηματοδότηση του έργου αλλά αν ο φάκελος δεν φτάσει με όλα τα στοιχεία στην Κέρκυρα, τίποτα δεν πρόκειται να τελειώσει.

Το γεγονός ότι ο φάκελος φαίνεται μόνιμα ελλιπής και ότι τα στοιχεία που πηγαίνουν στην Κέρκυρα δεν είναι τα σωστά έχει προκαλέσει τριβές στη σχέση παραγόντων του Δήμου με την Περιφέρεια και εδώ στη Ζάκυνθο αναζητούμε ποιος λέει την αλήθεια.

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης της Κέρκυρας που ασχολείται με το θέμα Διονύσιος Τσούκας έχει δηλώσει πως δεσμεύεται να προχωρήσει το έργο και ότι θα βρεθεί λύση. Η αλληλογραφία με τη Διαχειριστική Αρχή στην Κέρκυρα συνεχίζεται και τώρα αναμένουμε την εταιρεία που ανέλαβε τη μελέτη του Θεάτρου για τα ηχητικά και τα φωτιστικά να τελειώσει τη δουλειά της. 

Ο Περιφερειακός σύμβουλος Θ. Καμπίτσης την περασμένη Παρασκευή πήγε στο εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου και συνομίλησε με τους τεχνικούς που ήλθαν από την Αθήνα. Ακολούθως δήλωσε στον –Ε- ότι το έργο παρακολουθείται πολύ στενά για να τελειώσουν οι μελέτες και να μπορέσουμε κάποια στιγμή να έχουμε το Θέατρο ολοκληρωμένο στο νησί μας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο