8 Νοε 2017

Βρέχει δωρεές από το Ίδρυμα Νιάρχος με νέα νοσοκομεία, πτητικό στόλο και ενίσχυση του ΕΚΑΒ


Την παρουσίαση μιας από τις σημαντικότερες δωρεές στη χώρα μας –η οποία ανέρχεται στα...
200 εκατ. ευρώ- του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος παρακολούθησαν σήμερα όσοι παρευρέθηκαν στο ομώνυμο Κέντρο Πολιτισμού που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της νέας σειράς εκδηλώσεων του Ιδρύματος με τον τίτλο «Διάλογοι».




Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος κ. Ανδρέας Δρακόπουλος και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, κκ. Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης πήραν το λόγο και αναφέρθηκαν λεπτομερώς στη δρομολόγηση του προγράμματος ανέγερσης δύο νέων νοσοκομείων, ανακαίνισης της νοσηλευτικής σχολής στον «Ευαγγελισμό», ανανέωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, δημιουργίας πτητικού στόλου για αεροδιακομιδές και ενίσχυσης του ΕΚΑΒ με 143 ασθενοφόρα.

Όπως επισήμανε ο κ. Δρακόπουλος «αν δεν υπήρχε ο θείος μου, Σταύρος Νιάρχος, δεν θα υπήρχε τίποτα από όλα αυτά σήμερα» ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει πως «καταλυτική για την υλοποίηση όλου του εγχειρήματος ήταν και η συνεργασία του Ιδρύματος με το υπουργείο Υγείας». Ανέφερε ακόμη πως πρόκειται για «έργα πρωτοποριακά, με άξονα τον ασθενή, τους συγγενείς αλλά και το περιβάλλον στο όποιο θα ενταχθούν».

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας κ. Ξανθός αναφερόμενος στο φάσμα δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο δημόσιο σύστημα Υγείας τόνισε ότι είναι «μια εμβληματική δωρεά ανάλογη με το εμβληματικό κτήριο που φιλοξενούμαστε. Μια επένδυση στην υγεία, στην κοινωνική συνοχή και την αξιοπρέπεια της χώρας. Μια παρέμβαση αλληλεγγύης απέναντι στην κοινωνία και τις ανάγκες των ανθρώπων, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα ευοίωνη την περαιτέρω συνεργασία με το Ίδρυμα».

Συνεχίζοντας την ομιλία του, υπογράμμισε πως «υπάρχει ασυμμετρία ανάμεσα στις ανάγκες στο πεδίο της Υγείας και τους διαθέσιμους πόρους. Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητήσουμε συνέργειες και σχεδιασμό για την υλοποίηση δράσεων».

Τη σκυτάλη στο βήμα πήρε εν συνεχεία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Πολάκης λέγοντας πως «τέτοιες πρωτοβουλίες και δωρεές πρέπει να γίνονται από εκπροσώπους της αστικής τάξης» και πως «όσοι κερδίζουν πρέπει να επιστρέφουν χρήματα στη χώρα μας». Ακόμη, επικεντρώθηκε στις δωρεές των πτητικών μέσων, υποστηρίζοντας πως «θα επισκευαστούν τα τρία ελικόπτερα που επειδή δεν είχαν σύμβαση συντήρησης είχαν ακινητοποιηθεί και θα αγοραστούν δυο αεροπλάνα διακομιδών που θα προσφέρουν τεράστια οικονομία κλίματος σε σχέση με τις διακομιδές που γίνονται με τα C130. Η Πολεμική Αεροπορία θα συνεχίσει να τα κινεί. Έτσι φτιάχνουμε ένα δίκτυο πτητικό σε όλη τη χώρα με βάση στη Σύρο, τη Ρόδο, το Άκτιο, τα Μέγαρα, τη Χαλκιδική».

Χαρακτηριστικές ήταν τέλος οι φράσεις που επέλεξε να χρησιμοποιήσει ο πρόεδρος του Δ.Σ. λέγοντας πως «με δουλειά, επιμονή και διαφάνεια όλα γίνονται. Είναι απόδειξη η δράση του Ιδρύματος. Ας μην υποτιμούμε τους εαυτούς μας, το λέω ως Έλληνας όχι ως διευθυντής ούτε ιδρύματος».

Μέσω της εν λόγου σειράς εκδηλώσεων –που θα διεξάγονται ζωντανά ή με προεγγραφή μέσω διαδικτύου στο www.SNF.org. και θα φωτίσουν τις θεματικές ενότητες Τέχνη και Πολιτισμός, Παιδεία, Υγεία και Αθλητισμός και Κοινωνική Πρόνοια- το ΙΣΝ σκοπεύει να παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, ανθρώπους οι οποίοι εμπνέουν με το έργο και τη δράση τους ευελπιστώντας να ενθαρρύνει συζητήσεις γύρω από καίρια ζητήματα της ζωής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο