5 Νοε 2017

Μέχρι και το γιο του Ρ.Ντρέιφους είχε παρενοχλήσει ο Κέβιν Σπέισι (φωτό)


Ακόμα ένα θύμα του Κέβιν Σπέισι μίλησε δημόσια για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από τον βραβευμένο με δύο Όσκαρ ηθοποιό. ...



Πρόκειται μάλιστα για τον γιο του Ρίτσαρντ Ντρέιφους, Χάρι, που ήταν 18 ετών όταν συνέβη στο περιστατικό, κατά το οποίο μάλιστα στον ίδιο χώρο βρισκόταν ο πατέρας του! 

Ο γιος του επίσης βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Ντρέιφους μίλησε για την υπόθεσή του, που συνέβη το 2008, στην ιστοσελίδα Buzzfeed: «Βλέπω τώρα πόσο σημαντικό είναι να ενώσω τη φωνή μου με εκείνους που απαιτούν έναν καλύτερο κόσμο», γράφει στην ανάρτησή του. 

Όλα συνέβησαν στο διαμέρισμα του Σπέισι στο Λονδίνο, ενώ ο Χάρι και ο Ρίτσαρντ Ντρέιφους βρίσκονταν εκεί για να κάνουν πρόβα για μια δουλειά που ετοίμαζε ο ηθοποιός με τον σκηνοθέτη. «Δεν ξέρω πόση ώρα καθόμασταν έτσι εκεί. Μπορεί να ήταν μόνο 20 δευτερόλεπτα, μπορεί και πέντε λεπτά. Δεν μπορώ να το φέρω στη μνήμη μου. Αυτό που θυμάμαι ξεκάθαρα είναι ότι ήμουν ένα ντροπαλό παιδί που θαύμαζα τον Κέβιν Σπέισι πολύ και ότι ποτέ δεν του είχα δώσει κανένα σήμα ότι ήθελα να είμαι μαζί του με αυτόν τον τρόπο», γράφει ο Ντρέιφους και διηγείται τι ακριβώς συνέβη.

Οι δυο τους κάθονταν στον καναπέ, ενώ ο πατέρας του σε μια πολυθρόνα στο ίδιο δωμάτιο. Διάβαζαν από χαρτί και οι τρεις το σενάριο, υποδυόμενοι τους ρόλους τους. «Μέσα σε δευτερόλεπτα το χέρι του Κέβιν ανέβηκε εκατοστό - εκατοστό στον καβάλο μου. Το μυαλό μου έσβησε. Ξαφνικά είχε φτάσει εκεί που ήθελε και με χούφτωνε κανονικά. Σταμάτησα να διαβάζω και τον κοίταξα με έκπληξη. Κοιτάζοντάς τον στα μάτια κούνησα το κεφάλι μου με τον πιο εμφατικό τρόπο που μπορούσα. Προσπαθούσα να τον προειδοποιήσω, χωρίς να το καταλάβει ο πατέρας μου, που είχε τα μάτια του στο κείμενο. Πίστευα ότι έτσι μας προστάτευα όλους. Προστάτευα την καριέρα του πατέρα μου. Προστάτευα τον Κέβιν, τον οποίο σίγουρα ο πατέρας μου θα προσπαθούσε να χτύπησε. Προστάτευα τον εαυτό μου γιατί πίστευα πως μια μέρα θα ήθελα να δουλέψω με αυτόν τον άνθρωπο. Τα μάτια μου γύρισαν στο σενάριο και συνέχισα να διαβάζω», είναι η σοκαριστική του περιγραφή. 

Δεν υπάρχει ο όρος «ελαφριά σεξουαλική παρενόχληση», λέει σήμερα ο Χάρι Ντρέιφους, που παραδέχεται πως η προσπάθειά του να αντιμετωπίζει το γεγονός με χιούμορ, ως κάτι «ανάλαφρο» ήταν λάθος.

Ο Ρίτσαρντ Ντρέιφους


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο