6 Νοε 2017

Κέϊσι Άφλεκ: Ζητούν να του απαγορευθεί η είσοδος στα Όσκαρ


Μπορεί να έχουν ανοίξει στόματα στο Χόλιγουντ και να ακούγονται κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση επι δικαίων και αδίκων, αλλά ...
περισσεύει και η υποκρισία.




Όταν πέρυσι στην απονομή των Όσκαρ ο Κέϊσι Αφλεκ έπαιρνε το Όσκαρ Α Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του «Μια πόλη δίπλα στην θάλασσα», όλοι γνώριζαν.

Όλοι γνώριζαν ότι έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση 7 χρόνια πριν από δυο γυναίκες.

Είχαν συνεργαστεί μαζί του σε ντοκιμαντέρ το 2010 όταν όπως καταγγέλουν τις παρενόχλησε σεξουαλικά. Οι γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι ο Άφλεκ τους έστειλε απειλητικά μηνύματα και απαίτησε να μοιραστούν μαζί του ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Μία από τις γυναίκες είπε ακόμα ότι ξύπνησε στο κρεβάτι και δίπλα της ήταν ο Άφλεκ.

Του δώσαμε πέρυσι το Οσκαρ – Του απαγορεύουμε φέτος την είσοδο

Ο σκηνοθέτης Κάμερον Μπόσερτ κάλεσε την Ακαδημία να απαγορεύσει την είσοδο στα βραβεία Οσκαρ στον ηθοποιό Κέισι Άφλεκ.

Στην επιστολή που στέλνει στους διοργανωτές των Όσκαρ ο σκηνοθέτης γράφει ότι «υπό το φως των αποκαλύψεων ότι ο Χάρβεϊ Γουάινστιν έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά και προσβάλλει τις γυναίκες εδώ και δεκαετίες, η Ακαδημία ψήφισε πρόσφατα να αποκλείσουν τον Γουάινστιν από τα βραβεία. «Αλλά ξέρετε ότι ένας άλλος κατηγορούμενος για σεξουαλικές παρενοχλήσεις πρόκειται να συμμετάσχει στην τελετή του 2018», σημειώνει.

Η αναφορά του Μπόσερτ στηρίζεται στις αγωγές που κατέθεσαν εναντίον του Άφλεκ η κινηματογραφίστρια Μαγκνταλένα Γκόρκα και η παραγωγός Αμάντα Ουάιτ που συμμετείχαν στην ταινία I’m Still Here.

Τέλος ο Μπόσερτ ζητάει από την Ακαδημία να μην επιτρέψει στον Κέισι Άφλεκ να παρουσιάσει το βραβείο καλύτερου ηθοποιού λόγω των καταγγελιών που υπάρχουν σε βάρος του.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο