12 Νοε 2017

Σάλος για την ταινία με τη ζωή του Όσκαρ Πιστόριους


Η οικογένεια της Ρίβα Στέενκαμπ σκέφτεται να κινηθεί δικαστικά κατά της παραγωγής...
Μια νέα κινηματογραφική ταινία με τη ζωή του ολυμπιονίκη που σκότωσε την σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ, 




το 2031, προβλήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκαλώντας σάλο στην οικογένεια της νεκρής.

Η ταινία με τίτλο «Όσκαρ Πιστόριους – ο δολοφόνος Blade Runner» με πρωταγωνιστή τον νοτιοαφρικανό ηθοποιό Αντρέας Ντάμας και την Tόνι Γκάρν στον ρόλο της αδικοχαμένης Ρίβα Στέενκαμπ,, έχει προκαλέσει οργή ακόμα και στην οικογένεια του παραολυμπιονίκη, η οποία σκέφτεται να κινήσει νομικές,διαδικασίες κατά της παραγωγής.

Στις 14 Φεβρουαρίου 2013 o Όσκαρ Πιστόριους συνελήφθη στη Πρετόρια για το φόνο της συντρόφου του. Σύμφωνα με τα νοτιοαφρικανικά μέσα, ο Όσκαρ Πιστόριους πυροβόλησε και σκότωσε τη σύντροφό του, Ρίβα Στέενκαμπ, περνώντας την για διαρρήκτη, στις 4 μετά τα μεσάνυχτα στο σπίτι του στο Silver Lake.

Στη δίκη που επακολούθησε, ο Πιστόριους κατηγορήθηκε για φόνο εκ προμελέτης, ενώ η γραμμή υπεράσπισής του υποστηρίζει ότι πρόκειται για ατύχημα, όταν την πέρασε για κλέφτη που είχε μπει στο σπίτι του.

Τις 22 Φεβρουαρίου 2013 αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 1 εκατομμύριο ραντ (85.470 ευρώ). Η δίκη του ξεκίνησε τις 3 Μαρτίου 2014. Στις 21 Οκτωβρίου 2014 καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκισης για βαριά αμέλεια. Στις 3 Δεκεμβρίου 2015 ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για φόνο της Στέενκαμπ έπειτα από αναίρεση της προηγούμενης απόφασης από νοτιοαφρικανικό εφετείο. Στις 6 Ιουλίου 2016 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 ετών για τη δολοφονία

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο