18 Νοε 2017

Σουηδία: 1.993 γυναίκες μουσικοί καταδικάζουν την σεξουαλική κακοποίηση


Ανάμεσά τους αστέρια του τραγουδιού όπως οι Zara Larsson, Robyn, First Aid Kit, και οι Icona Pop ...




1.993 καλλιτέχνιδες από τη Σουηδία κατήγγειλαν την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου με κοινή τους δήλωση στην εφημερίδα Dagens Nyheter τα φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης, σεξουαλικών επιθέσεων και βιασμών που συμβαίνουν στον κόσμο της μουσικής.

Οι υπογράφουσες, μεταξύ αυτών αστέρια του τραγουδιού όπως οι Zara Larsson, Robyn, First Aid Kit, και οι Icona Pop, διαχωρίζουν τη θέση τους απέναντι στην «κουλτούρα της σιωπής» σε μια βιομηχανία όπου η παρενόχληση και οι επιθέσεις αποτελούν «κυρίως τον κανόνα παρά την εξαίρεση».

Μία από τις γυναίκες αυτές δήλωσε στην εφημερίδα: «Όταν πέφτεις θύμα βιασμού από έναν ταλαντούχο άνδρα μουσικό, χάνεις πολλούς φίλους. Για παράδειγμα όταν εκμυστηρεύτικα σε φίλους τι είχε συμβεί, εκείνοι μου είπαν: "Ήταν λάθος αυτό που έκανε. Αλλά είναι σύνδεσμος με τη μουσική βιομηχανία και δεν θέλω να διακόψω τη συνεργασία μου. Ελπίζω να το καταλαβαίνεις και να το σέβεσαι".»: 

Με το σύνθημα #närmusikentystnar (όταν η μουσική σταματά) στο twitter γυναίκες αφηγούνται τα προσωπικά τους βιώματα, πολλές φορές πρόκειται για ιστορίες βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης, και στοχεύουν- χωρίς να τους κατονομάσουν, διάσημους καλλιτέχνες, παραγωγούς αλλά και φημισμένους ατζέντηδες στη Σουηδία και το εξωτερικό.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο