31 Οκτ 2017

Sci-fi θέατρο;


Η ομάδα Hippo προσγειώνεται στο Θέατρο Χώρος με ένα δυστοπικό θεατρικό project που συνδυάζει τα κόμικ, το σινεμά και το θέατρο....




Στον κινηματογράφο οι σκηνοθέτες αντλούσαν από τα B-Movies τα καλύτερα στοιχεία της επιστημονικής φαντασίας για να προσφέρουν στον θεατή αλλόκοτες περιπέτειες, αριστοτεχνικές αλληγορίες και ηχηρές προειδοποιήσεις για το μέλλον της ανθρωπότητας. 

Σήμερα, στο θέατρο που συμβαίνει στην πόλη μας δυο θεατρίνοι, ο Φώτης Δούσος και ο Αλέξανδρος Ράπτης εκμεταλλευόμενοι την καλλιτεχνική ελευθερία που προσφέρει η Φαντασία μας διακτινίζουν στο έτος ΧΚΑ 2059 και ορίζουν ως τόπο συνάντησης τη «Mellonia». 

Μετά των πόλεμο ανθρώπων και μηχανών. Καταπίεση. Επανάσταση. 5 η διάσταση. Αυτοθυσία. Η παράσταση που θα παρουσιάσουν από τις 15 Ιανουαρίου στο Θέατρο Χώρος συνδυάζει είδη σύγχρονων τεχνών εντάσσοντάς μας σε μια α-χρονική (θεατρική) πραγματικότητα! 
Τα μέλη της ομάδας Hippo προτείνουν ένα πρωτότυπο και μεταιχμιακό είδος θεάτρου με sci-fi θεματολογία που σπάει τις συμβάσεις της παραστατικότητας, προτείνοντας έναν νέο αφηγηματικό κώδικα. 

Θα μπορούσε να οριστεί και ως live κινηματογράφος, αλλά δεν είναι ακριβώς. Πρόκειται για κόμικ; Σινεμά; Θέατρο; Μένει να το ανακαλύψουμε… Παίζουν η Ελένη Ευθυμίου, ο Αποστόλης Κουτσιανικούλης και ο Γιώργος Σοφικίτης. Ο σχεδιασμός κόμικ είναι της Βάλιας Καπάδαη και του Παύλου Παυλίδη.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο