17 Οκτ 2017

Το Βατικανό «ευλογεί» υπερθέαμα για την Καπέλα Σιστίνα σε μουσική Στινγκ -Με αντάλλαγμα τα δικαιώματα εκμετάλλευσης


Το Βατικανό αποφάσισε να ευλογήσει ένα μελλοντικό μουσικό θέαμα εμπλουτισμένο με ειδικά εφέ προϋπολογισμού ...9 εκατομμυρίων ευρώ αφιερωμένο στην Καπέλα Σιστίνα, με αντάλλαγμα τα δικαιώματα εκμετάλλευσης, το ύψος των οποίων δεν αποκαλύφθηκε.

Για το λόγο αυτό τα μουσεία του Βατικανού συνεργάζονται με τον διάσημο μουσικό Στινγκ και παραγωγούς επίσημων τελετών των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η είσοδος στα μουσεία του Βατικανού -των οποίων το σημαντικότερο έκθεμα είναι κυρίως η νωπογραφία που αναπαριστά τη Δευτέρα Παρουσία του Μιχαήλ Αγγέλου στην Καπέλα Σιστίνα- παραμένει μια από τις μεγάλες πηγές εσόδων της Αγίας Έδρας όπως και τα δικαιώματα αναπαραγωγής των έργων.

Το Βατικανό παρουσίασε με επισημότητα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας το σχέδιο για μια μελλοντική παράσταση διάρκειας μιας ώρας, που θα αρχίσει σε πέντε μήνες, στις 15 Μαρτίου, μέσα σε αμφιθέατρο της Ρώμης, πολύ κοντά στο Βατικανό.

Το 60λεπτο θέαμα που θα προβάλλεται τουλάχιστον για έναν χρόνο θα φέρει τον τίτλο «Η Δευτέρα Παρουσία, Μιχαήλ Άγγελος και τα μυστικά της Καπέλα Σιστίνα», φιλοδοξεί να δοκιμάσει τα συναισθήματα των θεατών βυθίζοντάς τους μεταφορικά στη γένεση του έργου, εξηγεί ο δημιουργός της παράστασης Ιταλός Μάρκο Μπάλιτς, που ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής αρκετών τελετών έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δέχεται ήδη προτάσεις ώστε το θέαμα να ταξιδέψει και στο εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της μουσικής παράστασης θα προβάλλονται με τεχνολογία λέιζερ εικόνες υψηλής ευκρίνειας της Καπέλα Σιστίνα που θα ζωντανεύουν με μια ελαφριά κίνηση σε μια οθόνη 270 μοιρών, ενώ ο διάσημος Βρετανός Στινγκ θα συνθέσει τη μουσική.

Ο Αιδεσιμότατος Ντάριο Εντοάρντο Βιγκάνο, επικεφαλής του υπουργείου του Βατικανού αρμόδιου για την επικοινωνία, προέβαλε την παιδαγωγική αξία του μελλοντικού θεάματος, κυρίως για τις νέες γενιές. Και για τη διευθύντρια του μουσείου του Βατικανού, Μπάρμπαρα Τζάτα, το θέαμα αυτό θα είναι «μια σύνθεση παράδοσης και καινοτομίας».

Συνολικά 20.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο επισκέπτονται καθημερινά το διάσημο παρεκκλήσι όπου οι καρδινάλιοι εκλέγουν τον πάπα. Η παράσταση θα δίνει την ευκαιρία στον θεατή να δει αγγέλους, δαίμονες, αποστόλους και προφήτες από κοντά σε γκρο πλαν.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο