23 Οκτ 2017

Πέθανε ο Γουόλτερ Λάσαλι, ο άνθρωπος που έφερε το Όσκαρ του 'Ζορμπά' στην Κρήτη


Ο "φωτογράφος" του Ζορμπά είχε επιλέξει να ζει στον Σταυρό, τον τόπο όπου γυρίστηκε η θρυλική σκηνή με το συρτάκι...
Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα λίγο μετά τις 6.30 το πρωί, ο βραβευμένος με Όσκαρ Γουόλτερ Λάσαλι.




Είχε τιμηθεί με το Όσκαρ Φωτογραφίας το 1964 για την ταινία "Αλέξης Ζορμπάς". Μεταξύ άλλων σκηνοθετών, συνεργάστηκε σε αρκετές ταινίες με τον Μιχάλη Κακογιάννη και τον Τζέιμς Άιβορι.

Ο γεννημένος το 1926 Λάσαλι που διέμενε μόνιμα στο Σταυρό Ακρωτηρίου όπου γυρίστηκε ένα μεγάλο μέρος του "Ζορμπά νοσηλεύονταν εδώ και εβδομάδες στην Ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων όπου είχε εγχειριστεί . Η ζημιά αποκαταστάθηκε όμως διαπιστώθηκε ότι ο Λάσαλι έπασχε από λευχαιμία κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Χανιώτικα Νέα", ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία να βρεθεί το βράδυ του Σαββάτου στα εγκαίνια του θεάτρου “Μίκης Θεοδωράκης” και για το σκοπό αυτό από τους διοργανωτές και τους θεράποντες γιατρούς είχε αποφασιστεί να τον μεταφέρουν στο χώρο με ασθενοφόρο. Ωστόσο την τελευταία στιγμή οι θεράποντες γιατροί αποφάσισαν ότι δεν θα ήταν καλό να μεταφερθεί.

Στα "Χανιώτικα Νέα" είχε δώσει την τελευταία του συνέντευξη μόλις την περασμένη Τρίτη ώστε να δημοσιευτεί σε αφιέρωμα της εφημερίδας στον "Ζορμπά".

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο