8 Οκτ 2017

Ζήτησαν από την Αντζελίνα Τζολί να κάνει το «δόλωμα» για τη σύλληψη διαβόητου Αφρικανού πολέμαρχου [εικόνες]


Μια ιστορία βγαλμένη θά’ λεγε κανείς από σενάριο χολυγουντιανής ταινίας με πρωταγωνίστρια την Αντζελίνα Τζολί έφεραν...
στο φως η γαλλική ιστοσελίδα Mediapart και οι Κυριακάτικοι Τάιμς του Λονδίνου.




Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τους ο πρώην γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Λουίς Μορένο Οκάμπο, προσέγγισε την άνοιξη του 2012 τη διάσημη ηθοποιό και της ζήτησε να λειτουργήσει ως «δόλωμα», ενδεχομένως μαζί με τον τότε σύζυγό της, Μπραντ Πιτ, σ’ ένα σχέδιο με στόχο τη σύλληψη του διαβόητου πολέμαρχου Τζόζεφ Κόνυ από την Ουγκάντα στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, όπου ήταν το λημέρι του.


O πρώην γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Λουίς Μορένο Οκάμπο και η Αντζελίνα Τζολί σε μια συνάντησή τους το Φεβρουάριο του 2012 στο Βερολίνο

«Ξεχάστε τις άλλες διασημότητες, αυτή είναι η κατάλληλη», έγραψε σ’ ένα e-mail ο Μορένο Κάμπο. «Θέλει να συλληφθεί ο Κόνυ. Είναι έτοιμη. Κι ο Μπραντ θα μετάσχει επίσης».

Ο πρώην πλέον εισαγγελέας ήθελε να στείλει την Τζολί και τον Πιτ μαζί με άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων κοντά στο προπύργιο του Κόνυ. Υποστήριξε δε ότι η ίδια η ηθοποιός του πρότεινε να παρασύρει τον πολέμαρχο σ’ ένα δείπνο, ώστε να μπορέσουν οι κομάντος να τον πιάσουν. Κάποια στιγμή η Τζολί του απάντησε σ΄ ένα μήνυμα: «Ο Μπραντ στηρίζει το σχέδιο. Ας συζητήσουμε τις λεπτομέρειες. Πολλή αγάπη. Xxx.»

Ωστόσο, το σχέδιο δεν προχώρησε καθώς η Τζολί δεν απάντησε σε αρκετά emails.


Ο Τζόζεφ Κόνυ, επικεφαλής της αντάρτικης ομάδας «Στρατός Αντίστασης του Κυρίου» (LRA) που έχει διαπράξει δολοφονίες, βιασμούς και απίστευτες ωμότητες, καταζητείται από το ΔΠΔ για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και έχει επικηρυχθεί με 5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Μορένο Οκάμπο έχει προσπαθήσει στο παρελθόν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, να στρατολογήσει κι άλλα αστέρια του Χόλυγουντ σε διάφορες αποστολές, καθώς και τη σύζυγο του ιδρυτού του eBay.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Οκάμπο είχε ζητήσει από τον Τζορτζ Κλούνι να τον βοηθήσει για την ανάπτυξη κατασκοπευτικών δορυφόρων που θα εστίαζαν στη Λιβύη «ώστε να ασκηθεί πίεση στους στρατηγούς του [Μουαμάρ] Καντάφι».

Ενώ φέρεται να προσκάλεσε σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης τον Σον Πεν και του ζήτησε να λάβει μέρος σε μια πιθανή έρευνα για το Παλαιστινιακό.


Κι ο Πεν λέγεται ότι του απάντησε: «Όσο εσύ αποφασίζεις για την Παλαιστίνη, εγώ σκέφτομαι αν πρέπει να αποφασίσω να κάνω ένα ατμόλουτρο στο spa του ξενοδοχείου.»

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο