25 Οκτ 2017

Νέα ποινή σε Κιμούλη για χρέη στο Δημόσιο


O δημοφιλής ηθοποιός καταδικάστηκε ξανά σε φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή για οφειλές ύψους 229.000 ευρώ...
Συνεχίζονται οι δικαστικές περιπέτειες για τον δημοφιλή ηθοποιό Γιώργο Κιμούλη, 




ο οποίος καταδικάστηκε ξανά σε φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή για χρέη προς το Δημόσιο.

Ο γνωστός θεατράνθρωπος δεν παρέστη ο ίδιος ενώπιον του Β’ Τριμελούς Πλημμελημάτων, αλλά εκπροσωπήθηκε από τη δικηγόρο του, χωρίς ωστόσο να αποφύγει την καταδίκη για οφειλές ύψους 229.000 ευρώ. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η συνήγορός του στην έδρα, ο Γ. Κιμούλης έχει κάνει και αίτηση πτώχευσης λόγω της δεινής κατάστασης στην οποία έχει βρεθεί η εταιρεία του.

«Υπάρχει ένα έγγραφο από την Εφορία, το οποίο χρονολογείται το 2015. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι υπάρχει οφειλή του κ. Κιμούλη προς το Δημόσιο ύψους 229.000 ευρώ. Είναι το κεφάλαιο μαζί με τις προσαυξήσεις. Έχουν γίνει κάποιες καταβολές. Προσκομίζουμε έγγραφο Εφορίας που δείχνει τον πίνακα χρεών. Σε αυτόν η οφειλή υπ’ αρίθμ. 7, η οποία αφορά σε φόρο εισοδήματος του 2012, είναι στα 99.986 ευρώ. Ήταν προκαταβολή φόρου. Υπάρχει συμψηφισμός από την Εφορία κατά 29.197 ευρώ, άρα το ποσό αυτό αφαιρείται και δεν οφείλεται» εξήγησε η συνήγορος του ηθοποιού.

Λίγο αργότερα υποστήριξε ότι έχουν γίνει προσπάθειες για μείωση του ποσού και από καταβολές που έχει κάνει ο ίδιος. «Η οφειλή με τον αριθμό 3, που αφορά χρέος 26.464 ευρώ, έχει μειωθεί κατά 21.056 ευρώ. Έχουν καταβληθεί αυτά τα χρήματα. Έχω σχετικό έγγραφο από την Εφορία. Πρέπει να εξεταστεί η υπόθεση με αυτά τα στοιχεία. Υπάρχει και μια καταδικαστική απόφαση για παρεμφερές ζήτημα από το καλοκαίρι» εξήγησε η δικηγόρος, ενημερώνοντας στη συνέχεια το δικαστήριο ότι ο ηθοποιός έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης της εταιρίας που διατηρούσε λόγω πραγματικής αδυναμίας εξόφλησης των χρεών που έχουν δημιουργηθεί. Τελικά, το δικαστήριο με την υπ’ αρίθμ. 5538/2017 απόφασή του καταδίκασε τον Γ. Κιμούλη σε φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή.

Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο ο ηθοποιός είχε καταδικαστεί και πάλι σε 15 μήνες φυλάκιση για την ίδια κατηγορία και χρέη ύψους περίπου 250.000 ευρώ, καθώς είχε χάσει τη ρύθμιση στην οποία είχε μπει. Η ποινή που του είχε επιβληθεί στον δεύτερο βαθμό ήταν χωρίς αναστολή εξαιτίας άλλης καταδικαστικής απόφασης για ακάλυπτη επιταγή, ενώ είχε αποφασιστεί η μετατροπή της προς 25 ευρώ ημερησίως, με αποτέλεσμα να καλείται να πληρώσει περίπου 25.000 ευρώ προκειμένου να μην μπει στη φυλακή.

Η εν λόγω υπόθεση αφορούσε σε εταιρεία που συστάθηκε το 2001 για το θέατρο του Γ. Κιμούλη που υπήρχε σε μισθωμένο ακίνητο και λειτουργούσε και σαν σχολή. Στο δικαστήριο είχε αναγνωστεί έγγραφο από την αρμόδια ΔΟΥ, στο οποίο αναφερόταν ότι είχε μπει σε ρύθμιση των χρεών του, αλλά έπειτα από επτά μήνες την έχασε, καθώς δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στη δόση. «Δεν έχει τον χρόνο και την ικανότητα να ελέγξει το επιχειρηματικό σκέλος λόγω της αφοσίωσής του στη δουλειά του. Το σκέλος αυτό το είχε η μητέρα του και δεν είναι τυχαίο ότι με τον θάνατο της το 2009 άρχισαν τα προβλήματα. Έχουν δοθεί 107.000 χιλιάδες ευρώ για το χρέος. Αν έμπαινε τώρα σε ρύθμιση, θα έπρεπε να δίνει δόση 16.000 ευρώ και δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα» ανέφερε ο τότε συνήγορός του στο δικαστήριο.

Πρώτη δημοσίευση άρθρου, στην εφημερίδα Έθνος

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο