20 Οκτ 2017

Το στερνό αντίο στην ηθοποιό Βέτα Μπετίνη - Στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης


Απαρηγόρητη η κόρη της και οι συνάδελφοι της 

Με δάκρυα στα μάτια η οικογένεια, φίλοι και συγγενείς, είπαν το μεσημέρι το στερνό αντίο ...
στην ηθοποιό Βέτα Μπετίνη στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης. 




Η κόρη της ηθοποιού, Λιάνα Καραγιαννίδου, κάλεσε όλους όσοι δώσουν το «παρών» να φορέσουν «χρώματα φωτεινά όπως της ταιριάζει» και ζήτησε αντί στεφάνων όσοι το επιθυμούν να δώσουν ένα «δώρο» σε «ένα φίλο τους που το χρειάζεται».


Η ηθοποιός που ξεχώρισε στα 80’s μέσα από τους ρόλους της, αλλά και με το ταλέντο της στη στιχουργική έφυγε από τη ζωή ξαφνικά αν και τα περασμένα χρόνια είχε αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα με την υγεία της.

Τον Απρίλιο του 2015 η ηθοποιός είχε βρεθεί στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και είχε αποκαλύψει το σοβαρό πρόβλημα της υγείας της. Τότε είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο, τον πολέμησε με χειρουργεία και αλλεπάλληλες θεραπείες. Κατάφερε να το ξεπεράσει και μάλιστα έναν χρόνο μετά είχε επιστρέψει ενεργά κάνοντας μουσικές παραστάσεις.


Η Βέτα Μπετίνη, που έκανε πολλούς να γελάσουν, κατάφερε να συγκινήσει για περισσότερα από 20 χρόνια όχι μόνο με την υποκριτική της ικανότητα ως «Θηλυκός Τσατσένκο» αλλά και μέσα από την πένα της. Δεν είναι τυχαίο ότι έγραψε τους στίχους του τραγουδιού «Μη γυρίσεις» μαζί με τους αδερφούς Κατσιμίχα και άλλα πολλά.

Απαρηγόρητη η κόρη της ηθοποιού συνοδεύει τη μητέρα της στην τελευταία της κατοικία 


Η ηθοποιός γνώρισε τη δεκαετία του 80 τον Σωτήρη Μουστάκα και μαζί του έκανε πολλές παραστάσεις, τηλεόραση και θέατρο και φυσικά έπαιξε στις πρώτες βιντεοταινίες.


Γιάννης Μποσταντζόγλου

«Στάθη, είσαι πολύ ντόμπρο παιδί», έλεγε γεμάτη έρωτα η Βέτα Μπετίνη στον Στάθη Ψάλτη στην ταινία «Καμικάζι αγάπη μου», που ήταν από τις πιο επιτυχημένες της δεκαετίας του 80. Ο Ψάλτης υποδυόταν έναν νέο της εποχής που ονειρευόταν να αγοράσει μια μηχανή μεγάλου κυβισμού. Μοναδικό και αξεπέραστο εμπόδιο για να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα ήταν η έλλειψη χρημάτων. Αποφάσισε λοιπόν να εργαστεί σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο ως σερβιτόρος. Για να μη χάσει την αγαπημένη του Κίτσα, που υποδυόταν η Καίτη Φίνου, αλλά και για να αγοράσει τη μηχανή των ονείρων του αποφάσισε να πιάσει δουλειά σαν σερβιτόρος Αφεντικό του ήταν η Χριστίνα Λιβανού (Βέτα Μπετίνη), η οποία τον ερωτεύτηκε παράφορα και τον διεκδικούσε επίμονα. 


Εκείνος, στην προσπάθεια του να την αποφύγει βρισκόταν μονίμως σε μπελάδες. Μια από τις πιο κωμικές σκηνές της ταινίας ήταν όταν η Μπετίνη κυνηγούσε μανιωδώς τον Ψάλτη για τον ρίξει στο κρεβάτι. Στο τέλος, η ηθοποιός με το «μεγάλο της εκτόπισμα», κατάφερε να τον «στριμώξει», αλλά όπως έχει διηγηθεί ο Στάθης Ψάλτης χρόνια αργότερα, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της συγκεκριμένης σκηνής, έχασε στην πραγματικότητα τις αισθήσεις του όταν η Βέτα Μπετίνη έπεσε επάνω του! Δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πανικοβλήθηκε από την αίσθηση ασφυξίας που ένιωσε.

Παντελής Καναράκης

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο